Δελτίο Τύπου 29ης Ιουλίου 2020- Ανοικτή συνάντηση στο Τεκτονικό Μέγαρο

Δελτίο Τύπου 29ης Ιουλίου 2020

Την 29η Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε μια ακόμα ανοικτή συνάντηση στο Τεκτονικό Μέγαρο της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου απευθυνόμενη τόσο σε αδελφούς, όσο και σε προσκεκλημένους φίλους, η οποία προβλήθηκε ταυτόχρονα μέσω διαδικτύου.  

Έτσι είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακώς, μεγάλος αριθμός προσκεκλημένων, καθώς και αδελφών εκ των Στοών των Αθηνών και της επαρχίας.

Το θέμα της ήταν η καταγωγή και η εξέλιξη των Θεσμικών Κειμένων του Τεκτονισμού.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Ενδοξότατος Μέγας Διδάσκαλος Π. Θαλάσσης. Ο Ένδοξος Πρόσθετος Μέγας Διδάσκαλος μίλησε για τα Αρχαία Καθήκοντα και Οροθέσια ενώ ο Ένδοξος Μέγας Ρήτωρ μίλησε για το ισχύον Σύνταγμα και Γενικό Κανονισμό. Προσκλήθηκε και παρευρέθηκε ο Κραταιότατος Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης ο οποίος περιέγραψε την γέννηση των Αρχαίων Κανόνων μέσα από τα μεσαιωνικά Τεκτονικά Χειρόγραφα και τους ιδρυτικούς Τεκτονικούς Μύθους.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση, κατά την οποία οι εισηγητές απάντησαν σε ερωτήματα που τέθηκαν υπό των προσκεκλημένων και των παρισταμένων αδελφών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχές εκ μέρους του Ενδοξοτάτου Μεγάλου Διδασκάλου για καλές θερινές διακοπές με υγεία και την ελπίδα πως την νέα Τεκτονική περίοδο οι συνθήκες θα επιτρέψουν την επιστροφή στις Τεκτονικές εργασίες χωρίς προσκόμματα σχετιζόμενα με την πανδημία του Covid-19.

Εκ της Μεγάλης Γραμματείας

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top