Μήνυμα του Μεγάλου Διδασκάλου για ενεργοποίηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης

Αδελφοί μου,

Όπως όλοι γνωρίζουμε,  όλη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται αυτήν τη στιγμή από την πανδημία του κορωνοϊού. Μια πανδημία που δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρωπότητας μετρώντας πάρα πολλά κρούσματα παγκοσμίως, πολλά από τα οποία θανατηφόρα, δυστυχώς.

Ως υπεύθυνοι πολίτες- πολλώ μάλλον δε ως Τέκτονες- ακολουθώντας τις συστάσεις και επιταγές της Πολιτείας έχουμε ήδη αναστείλει τις εργασίες μας,  αποκλείοντας παράλληλα οποιαδήποτε χρήση του κτηρίου μας , αρχικά μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, με προφανή ήδη την ανάγκη παράτασης αυτής της κατάστασης και τον επόμενο μήνα, καθώς έχουμε ιερό καθήκον να προστατεύσουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και τους οικείους μας, ιδιαιτέρως δε αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Όλοι πλέον έχουμε ακούσει και έχουμε ενημερωθεί για το πως μεταδίδεται ο ιός. Επομένως είναι ώρα για περισσότερη από τα συνήθη  ψυχραιμία, υπομονή, επιμονή, πίστη στις αξίες μας και τα ιδανικά μας, με ελπίδα για το μέλλον μας και βεβαίως με απόλυτη πειθαρχία στα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία μας. Όμως είναι και ώρα για εγρήγορση και αυξημένη ευαισθητοποίηση. Πρέπει όλοι να επικοινωνούμε μεταξύ μας, να ενδιαφερόμαστε έμπρακτα και με αγάπη για τους αδελφούς. Κάποιοι εξ ‘αυτών ίσως αντιμετωπίζουν ή αντιμετωπίσουν στο εγγύς μέλλον (πράγμα που απεύχομαι από καρδιάς) κάποιο πρόβλημα, για το οποίο ίσως  θα χρήζουν βοήθειας.

Και εκεί πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα τους. Αν λοιπόν κάποιος Σεβάσμιος ξέρει ή μάθει το οτιδήποτε που να αφορά σχετικό πρόβλημα κάποιου αδελφού της Στοάς του, καλείται να ενημερώσει (εφόσον βεβαίως συναινεί ο αδελφός) ΑΜΕΣΑ διαμέσου της Μεγ. Γρ. την ειδικά ορισμένη επιτροπή Αλληλεγγύης, ώστε να προσφέρουμε τη βοήθεια που θα μπορούσαμε και χρειάζεται. Εάν δε υπάρχει κατάσταση άμεσης ανάγκης, μπορεί να απευθυνθεί και στον ειδικά εξουσιοδοτημένο για τούτο Ενδ. Προσθ. Μεγ. Διδ. αδ. Χριστόφορο Περδικούρη.

Αδελφοί μου, με συνειδητότητα πρέπει να ανακαθορίσουμε το  καθήκον μας, όπως ήδη το έχουμε επισημάνει στη προηγούμενη επικοινωνία μας.

Πιστεύω ότι και αυτή η δοκιμασία μπορεί και θα τονώσει το πνεύμα που μας ενώνει και θα διατηρήσει εναργές το έργο μας, αυτό ακριβώς που μας χαρακτηρίζει, δικαιώνοντας την ιδιότητα και τον θεσμό μας, αρκεί να συλλειτουργήσουμε- έστω και εξ’ αποστάσεως- υπό τις αρχές του Θεσμού.

 Αδελφοί υγιαίνετε, χαίρεσθε, ευδαιμονείτε, σε σοφία, ισχύ και κάλλος.

Μ.τ.α.α
Ο Μεγ. Διδ.
Παναγιώτης Θαλάσσης

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top