Δελτίο Τύπου της 15/02/2020

Το Σάββατο, 15/02/2020, πραγματοποιήθηκε κατά τα ειωθότα, στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών, η τακτική Γενική Συνέλευση της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των υπό την αιγίδα της Στοών ανά την επικράτεια,  ενώ αθρόα ήταν και η προσέλευση αδελφών Διδασκάλων, οι οποίοι παρέστησαν ως παρατηρητές.

Την πρώτη Σφύρα έκρουε ο Μεγάλος Διδάσκαλος Ενδοξότατος αδελφός Καλλίας Ψηφίδης, ο οποίος παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων της παρελθούσης περιόδου, εστιάζοντας κυρίως στις δράσεις της Μεγάλης Στοάς στο επίπεδο των διεθνών σχέσεων αυτής, οι οποίες περιελάμβαναν την παρουσία αντιπροσωπειών της Μεγάλης Στοάς μας σε όλες τις σημαντικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό, την σύναψη Συνθηκών Φιλίας με αλλοδαπές Τεκτονικές Δυνάμεις του Σκωτικού Τύπου, και είχαν ως αποκορύφωση την σύναψη Συνθήκης Φιλίας με την μητρική Στοά του Τύπου και κυρίαρχη διεθνώς Δύναμη αυτού, Μεγάλη Στοά της Γαλλίας (GLDF) και την υπό αυτής χορήγηση Σκωτικής Χάρτας (Πατέντας) στην ημετέρα Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, γεγονός ιδιαίτερο στην ελληνική Τεκτονική ιστορία.

Κατόπιν, τον λόγον έλαβαν οι αρμόδιοι Μεγάλοι Αξιωματικοί, οι οποίοι και παρουσίασαν τον πνευματικό, διοικητικό και οικονομικόν απολογισμό της παρελθούσας περιόδου.

Περατωθείσας της κριτικής που έλαβε χώρα επί των ως άνω, εκθέσεως πεπραγμένων και απολογισμών, η Γενική Συνέλευση προχώρησε σε αρχαιρεσίες, κατ’ αρχάς για την εκλογή νέου Μεγάλου Διδασκάλου. Εκ της ψηφοφορίας αναδείχθηκε νέος Μεγάλος Διδάσκαλος ο υπό του απερχομένου Συμβουλίου Αξιωματικών προταθείς Ενδοξότατος αδελφός Παναγιώτης Θαλάσσης, του οποίου κατόπιν έλαβε χώραν η ορκωμοσία και εγκατάσταση.

Κατόπιν αυτών, αναλαβών την Σφύραν, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Μεγάλο Διδάσκαλο και το Συμβούλιο Αξιωματικών του για τα θετικά της προσφορά του και στο ως άνω πεδίον των διεθνών σχέσεων. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις αναγκαίες αλλαγές, ρυθμίσεις και δράσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Μεγάλη Στοά, τόσο για την αναγκαία αναδιάρθρωση και βελτίωση της λειτουργίας αυτής και των υπό την αιγίδα αυτής Στοών στο εσωτερικό, όσο και εν όψει του επικείμενου βεβαρυμένου προγράμματος στο επίπεδο των διεθνών σχέσεων, στο οποίο προεξέχουσα θέση κατέχει η διοργάνωση και φιλοξενία των υπό την αιγίδα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ηνωμένων Μεγάλων Στοών (CIGLU) Initiatory Encounters, στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάιο. Συνόψισε δε τους στόχους στο πλαίσιο «Τάξη – Ανάπτυξη – Εκσυγχρονισμός – Εξωστρέφεια με Κανονικότητα, Ανθρωπισμό και Πνευματικότητα – Συμμετοχικότητα των αδελφών».

Αφού ο νέος Μεγάλος Διδάσκαλος ολοκλήρωσε την παρουσίαση του πλαισίου δράσεων, και των αξόνων του προγραμματισμού της Μεγάλης Στοάς, που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση, διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Συμβουλίου Μεγάλων Αξιωματικών. Εκ της διενεργηθείσας ψηφοφορίας αναδείχθηκαν τα νέα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Συμβουλίου, και ο Μεγάλος Διδάσκαλος προχώρησε στην ορκωμοσία αυτών.

Κατά τον υπέρ της Ευημερίας λόγον, αυτόν έλαβαν αδελφοί συγχαίροντες τον νέο Μεγάλο Διδάσκαλο και το νέο Μεγάλο Συμβούλιο για την εκλογή τους, ευχόμενοι δύναμη και επιτυχία στο επικείμενο έργο τους.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνελεύσεως, σε κλίμα αδελφοσύνης και έκδηλης ικανοποίησης, η Μεγάλη Στοά παρέθεσε λιτή δεξίωση για τους παρασταθέντες αδελφούς στον χώρο του εντευκτηρίου του Τεκτονικού Μεγάρου, κατά την οποία έλαβε χώρα και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το φλουρί της οποίας έλαχε στον Σεβάσμιο Διδάσκαλο της εν Ανατολή Θεσσαλονίκης Σεπτής Στοάς «Μακεδών».

Εκ της Μεγάλης Γραμματείας

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top