Νεοναζιστική επίθεση εναντίον Τεκτονικής Στοάς στη Γαλλία- Ανακοίνωση του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας, Pierre-Marie ADAM.

Έξι μέλη μιας νεοναζιστικής ομάδας που ονομάζεται “Τιμή και Έθνος” συνελήφθησαν στο Doubs και στο Bas-Rhin της ανατολικής Γαλλίας καθώς προετοίμαζαν επίθεση κατά της Τεκτονικής Στοάς στο Moselle (Μοσέλ). Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Από το γραφείο του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας, Pierre-Marie ADAM εκδόθηκεη παρακάτω ανακοίνωση:

Παρίσι, 7 Μαΐου 2021

Απετράπη νεοναζιστική επίθεση εναντίον Τεκτονικής Στοάς στο Μοσέλ

Ο Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας, Pierre-Marie ADAM, μόλις πληροφορήθηκε με έκπληξη ότι μια επίθεση εναντίον μιας Τεκτονικής Στοάς στο Μοσέλ προετοιμαζόταν από μια μικρή ομάδα νεοναζί. Το γραφείο του εισαγγελέα καταπολέμησης της τρομοκρατίας ανοίγει μια δικαστική έρευνα για την «”Ένωση εγκληματιών τρομοκρατών”.

Ευτυχώς, αυτή η επίθεση απετράπει εγκαίρως.

Θέλει να συγχαεί όλες τις εμπλεκόμενες αστυνομικές υπηρεσίες, που τελούν υπό την εξουσία του νομάρχου Laurent NUNEZ, εθνικού συντονιστή πληροφοριών και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας, πιστή στις θεμελιώδεις αξίες της και στο σύνθημά της “Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα”, καταδικάζει με τον ισχυρότερο τρόπο όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται.

Καταπολεμά, όπως έκανε πάντα σε όλη την ιστορία της, όλες τις ιδεολογίες και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και οτιδήποτε υπονομεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις αξίες της Δημοκρατίας.

Η ακροδεξιά ιδεολογία, που συντηρείται από κοινωνικά δίκτυα και από εξτρεμιστικές, συνωμοτικές και τρομοκρατικές ομάδες συνιστά πραγματικό κίνδυνο και πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση.

Είναι ακόμα καρπερή η κοιλιά απ όπου ξεπήδησε το βρωμερό κτήνος”, όπως σωστά υπενθύμισε ο Γερμανός θεατρικός συγγραφέας Bertold Brecht.

Pierre-Marie ADAM

Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top