Τελετή στην μνήμη αδελφών που μετέστησαν στην Αιώνια Ανατολή.

Την 22α/12/2021, ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου και ως λευκή επί τούτω εορτή, πραγματοποιήθηκε από την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Τελετή Τεκτονικού Μνημοσύνου, στην μνήμη αδελφών που μετέστησαν στην Αιώνια Ανατολή.

Την διοργάνωση της Τελετής ανέλαβε και διεκπεραίωσε η ερευνητική Σεπτή Στοά μας «Θεόφιλος Σαρίκας».

Σε αυτήν παρέστησαν, φυσικά και διαδικτυακά, αδελφοί των υπό την αιγίδα της ημετέρας Μεγάλης Στοάς Στοών Αθηνών και επαρχίας, αντιπροσωπείες φιλίων ημεδαπών Τεκτονικών Δυνάμεων, προσκεκλημένοι συγγενείς των μεταστάντων στην Αιώνια Ανατολή και λάμπρυνε δια της παρουσίας του ο Ενδοξότατος Μέγας Διδάσκαλος.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη ομιλία του Σεβασμίου της Στοάς, ο οποίος αναφέρθηκε εν γένει στον θεσμό του Τεκτονισμού και τους σκοπούς του, στις Λευκές Εορτές και την Τελετή Τεκτονικού Μνημοσύνου ειδικότερα.

Κατόπιν έλαβε χώρα το κυρίως τελετουργικό, κατά το οποίο εντεταλμένοι προς τούτο αδελφοί έκαναν αναφορά σε έκαστο των πρόσφατα μεταστάντων στην Αιώνια Ανατολή, παρουσιάζοντας στοιχεία από το εν γένει βιογραφικό του και εστιάζοντας στην τεκτονική του πορεία και προσφορά.

Με την ολοκλήρωση του τελετουργικού μέρους, ο λόγος δόθηκε στους παρισταμένους. Οι αντιπρόσωποι ημεδαπών Τεκτονικών Δυνάμεων ευχαρίστησαν για την πρόσκλησή τους, εξέφρασαν την συγκίνηση, αλλά και την ικανοποίησή τους για την συμμετοχή σε μια τέτοια, που δεν γίνεται συχνά, τελετή – εορτή, ευχόμενοι καλό και γόνιμο το νέο τεκτονικό έτος στους ημετέρους αδελφούς.

Τέλος, ο Ενδοξότατος Μέγας Διδάσκαλος, λαβών τον λόγο, αφού συνεχάρη την ερευνητική μας Στοά για την άρτια εκτέλεση του έργου, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Τελετής Τεκτονικού Μνημοσύνου, ο οποίος δεν περιορίζεται στην τιμή της μνήμης των μεταστάντων, αλλά κατά τεκτονική παράδοση εμπεριέχει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το , εκφράζοντας και την ουσία του τεκτονικού θεσμού του Σκωτικού Τύπου. Ολοκλήρωσε με τις ευχές του για τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων και το νέο έτος.

Ακολούθησε το προβλεπόμενο συμπόσιο, κατά το οποίο μέσα σε θερμό και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, άπαντες οι παρευρισκόμενοι, αδελφοί και προσκεκλημένοι, αφού αναφέρθηκαν στα ακουσθέντα και διαδραματισθέντα, αντάλλαξαν ευχές και εξέφρασαν την ελπίδα το νέο έτος να τους βρει και αφίσει όλους υγιείς, την κοινωνία μας σθεναρή, την πατρίδα μας ευημερούσα και το Τάγμα μας ακμαίο, δημιουργικό και πάντα ανθρωπωφελές.

ΕΚ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top