ΕΚΛΟΓΗ NEOY ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΗΣ ΗΝΩΜΕΝΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ Α.:Α.: Σ.:Τ.:

ΕΚΛΟΓΗ NEOY ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

ΤΗΣ ΗΝΩΜΕΝΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ Α.:Α.: Σ.:Τ.:

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023

Ο Δημήτριος Ματεμτζής είναι ο νέος Μεγάλος Διδάσκαλος της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ.

Κατά την Γενική Συνέλευση της 18ης Φεβρουαρίου 2023, οι Εκπρόσωποι όλων των υπό την αιγίδα της Η.Μ.Στ.Ε του Α.Α.Σ.Τ. Στοών, εξέλεξαν παμψηφεί τον Αδ. Δημήτριο Ματεμτζή στο αξίωμα του Μεγάλου Διδασκάλου, παρουσία του πρώην Μεγ:. Καγκελαρίου της Μ:. Σ:. της Γαλλίας και νυν Μεγάλου Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ηνωμένων Μεγ:. Στ:. (CIGLU), Αδ. Jean-Pascal Engler και του αντιπροσώπου του Μ:. Διδ:. της Μ:. Στ:. της Γαλλίας, Αδ. Bruno Hubert που τίμησαν την εγκατάστασή του. Ο Αδ. Ματεμτζής διαδέχεται τον Ενδοξοτ:. Αδ:. Π. Θαλάσση, με την ολοκλήρωση της δεύτερης και τελευταίας -κατά το Σύνταγμα- θητείας του.

Ο νέος Μεγ:. Διδ:. γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 με οικογενειακές ρίζες από τις Κυδωνίες της Μικράς Ασίας, και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Ολοκληρώνοντας τη φοίτησή του στο Λεόντειο Λύκειο, σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και εξειδίκευση στο management και τις στρατηγικές διαπραγματεύσεις από κορυφαία Πανεπιστήμια όπως το Harvard και το Insead.

Έχει εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων σε κορυφαίους Πολυεθνικούς Ομίλους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ως ιδιοκτήτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλου Ομίλου στο χώρο της Λιανικής Ένδυσης.

Μυήθηκε στον Τεκτονισμό στη Σεπτή Στοά Ερέχθειο υπ. αριθμ.11 εν Ανατολή Αθηνών.

Εν συνεχεία έγινε μέλος της Σεπτής Στοάς Ακρόπολις υπ. αριθμ.8 διατηρώντας το αξίωμα του Σεβασμίου Διδασκάλου της την περίοδο 2018-2022.

Εξελέγη μέλος της Μεγ:. Στ:. το 2017 αναλαμβάνοντας το αξίωμα του Μεγ:. Καγκελαρίου και κατόπιν και Αναπληρωτή Μεγ:. Διδ:., θέσεις που διατήρησε και μέχρι της εκλογής του ως Μεγ:. Διδ:. Ηγήθηκε των διεθνών σχέσεων της ημετέρας Μ:. Στ:. της Γαλλίας, ενώ παράλληλα εργάστηκε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και εμβάθυνσης σχέσεων αμοιβαίας αναγνώρισης και φιλίας με σειρά Μεγ:. Στ:. του εξωτερικού.

Ως μόνιμος εκπρόσωπος της Η:. Μ:. Στ:. της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ. στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ηνωμένων Μεγάλων Στοών (CIGLU) δραστηριοποιήθηκε σε σειρά σημαντικών ζητημάτων εδραίωσης και ανάπτυξης του Τύπου, μετέχοντας στην ολιγομελή επιτροπή που επεξεργάστηκε και εισήγαγε τις τροποποιήσεις του νέου κανονισμού λειτουργίας της.

Ανήλθε στον 33ο και τελευταίο βαθμό του Α.Α.Σ.Τ. το 2018 και έκτοτε υπηρετεί αδιαλείπτως το αξίωμα του Μεγ:.Γεν:.Γρ:. και Μεγ:. Καγκ:. του Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ.

Ήδη, από της αναλήψεως των νέων του καθηκόντων ως Μεγ:. Διδ:. επαναδιακηρυξε την προσήλωσή του στις θεμελιώδεις αρχές του ΑΑΣΤ με έμφαση στην ηθική και την πνευματικότητα, επισημαίνοντας την κατεύθυνση προς την ανάπτυξη του Τύπου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς με πνεύμα εξωστρέφειας και διάθεση γεφύρωσης όσων μας χωρίζουν, πάντα στα πλαίσια απόλυτου σεβασμού της αυτονομίας και ιδιαιτερότητας κάθε Σώματος.

Με βαθιά πίστη και προσήλωση στην ανάγκη προσέγγισης του Τεκτονισμού με την κοινωνία δεσμεύτηκε σε διαρκή εργασία για την ουσιαστική διεύρυνση του τεκτονικού αποτυπώματος στις αλλαγές και τις ανάγκες της υπογραμμίζοντας σε όλους τους Αδδ:. τη σημασία της ενεργητικής τεκτονικής στάσης ζωής και συμπεριφοράς.

Ο πρώην Μ.Δ. Αδ. Π.Θαλάσσης, ο αντιπρόσωπος του Μ:. Διδ:. της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας, Αδ. Bruno Hubert, ο Κραταιοτ.Αδ. Ι.Πουλκούρας, ο Μ.Δ. Αδ. Δ. Ματεμτζής και ο Γ.Γραμματέας της CIGLU, Αδ. Jean-Pascal Engler.

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top