Δελτίο Τύπου: Μυητικές Συναντήσεις του Α∴Α∴Σ∴Τ∴, Πράγα 30 και 31 Μαρτίου 2019

Οι πρώτες «Μυητικές Συναντήσεις του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου- Initiatory Encounters of the A∴A∴S∴R∴:» για το 2019 πραγματοποιήθηκαν στην Πράγα της Τσεχίας το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου.

Ο θεσμός των «Μυητικών Συναντήσεων του A.: A.: Σ.: T.:» διοργανώνεται δυο φορές τον χρόνο υπό την αιγίδα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ηνωμένων Μεγάλων Στοών (ICUGL) και η Μεγάλη μας Στοά προσκαλείται και συμμετέχει ανελλιπώς. Η διοργανώτρια Μεγάλη Στοά της Τσεχίας (Velka Loze Zemi Ceskych) επέλεξε για τις εκδηλώσεις έναν εξαιρετικό χώρο , το μεσαιωνικό μοναστήρι των Βενεδικτινών του Brevnov . Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις Μεγάλες Στοές της Γαλλίας, Σερβίας, Σλοβενίας , Μολδαβίας , Λετονίας, Ρωσίας, Ιταλίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας , Φιλιππίνων και Ελλάδος.

Οι εργασίες της πρώτης μέρες διεξήχθησαν υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου Ευρώπης της ICUGL Ενδοξοτ.: Αδ.: Dragoslav Pavlovic και παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ICUGL, Ενδ.: Αδ.: Jacques Gagnon.

Επίσημοι ομιλητές ήταν εκπρόσωποι των Μεγάλων Στοών της Τσεχίας της Ισπανίας και της Ρωσίας.

Την δεύτερη και τελευταία ημέρα υπό την προεδρία του Μεγάλου Διδασκάλου της Τσεχίας Ενδοξοτ∴ Αδ∴ Pavel Halada ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες με την Γαλλική συμμετοχή και την εισήγηση του Μεγάλου Καγκελαρίου του Υπάτου Συμβουλίου της Γαλλίας, Κρατ.: Αδ.: Georges Bousquet. Στη συνέχεια μίλησαν και χαιρέτησαν οι εκπρόσωποι των προσκεκλημένων Μεγάλων Στοών. Ο Μεγάλος μας Διδάσκαλος Ενδοξοτ.: Αδ.: Καλλίας Ψηφίδης εστιάστηκε στα επιτεύγματα και τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής , artificial intelligence, transhumanism κλπ και αναρωτήθηκε κατά πόσο η ανθρωπότητα είναι έτοιμη φιλοσοφικά, διανοητικά και τεχνολογικά να διαχειριστεί αυτό το νέο πολιτιστικό τοπίο . “Πρέπει να μελετήσουμε “πρότεινε ”τον τρόπο με τον οποίο το νέο περιβάλλον επηρεάζει την ανθρώπινη συνείδηση και την επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης, ειδικά σε σχέση με τις ανθρωπιστικές μας παραδόσεις. Και για εμάς τους τέκτονες υπάρχει η ανάγκη να μελετηθεί η μυητική διαδικασία σε σχέση με το νέο πολιτιστικό τοπίο”.

Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, ο Μέγας Καγκελάριος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Ενδ.: Αδ.: Jean-Pascal Engler έλαβε τον λόγο και αφού συνεχάρη στην συνέχεια δήλωσε ότι όσον αφορά την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του ΑΑΣΤ και ορισμένες αμφισβητήσεις της πραγματικότητας προερχόμενες από κάποιες πηγές, που με “fake news” αμφισβητούν αληθινά γεγονότα, κάτι πρωτοφανές που είναι ντροπή για τον Σκωτικό Τύπο τον υποχρεώνουν να δηλώσει εμφατικά:

Την 14η Δεκεμβρίου 2018 το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας αποφάσισε να αναγνωρίσει και να χορηγήσει Σκωτική Χάρτα (Patent) λειτουργίας στην Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Α.:Α.:Σ.:Τ.:. Μια Χάρτα που ποτέ ξανά δεν έχει χορηγηθεί σε Ελληνική Μεγάλη Στοά.

Στην συνέχεια την 17η Μαρτίου ο Ενδοξότατος Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Pierre-Marie Adam, συνοδευόμενος από τον ίδιο ( τον Ενδ.: Αδ.: Jean-Pascal Engler ) και ακόμα , τον  Ενδοξότατο Μέγα Διδάσκαλο της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας Αδ.: Nikola Mitrovic, τον Ενδοξότατο Μέγα Διδάσκαλος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ρουμανίας Αδ.: Daniel Roman, που παρευρέθη με δυο ακόμα Ένδοξους Αδελφούς της Μεγάλης Στοάς του και τον Ενδοξότατο Μέγα Διδάσκαλο της Κανονικής Μεγάλης Στοάς της Σλοβενίας Αδ.: Nedjan Brataševec άνοιξαν κανονικά εργασίες της μητρικής του Τύπου μας Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας (Grande Loge de France), υπό την προεδρία του Ενδοξοτάτου Μεγάλου Διδασκάλου, Αδελφού Pierre-Marie Adam, και καθιέρωσαν την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Α.:Α.:Σ.:Τ.: ως την κανονική Σκωτική Τεκτονική δύναμη για την Ελλάδα. Το σώμα της Χάρτας (Patent) θα παραδοθεί όπως προβλέπεται κατά την πανηγυρική Μεγάλη Γενική Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας την 14η Ιουνίου στο Παρίσι.

Και ο Μεγάλος Καγκελάριος της Γαλλίας ολοκλήρωσε επισημαίνοντας ότι η Σκωτική αυτή Χάρτα είναι μια και αποκλειστική για κάθε χώρα και η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας την έχει χορηγήσει στην Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Α.:Α.:Σ.:Τ.:.

Μετά την βαρυσήμαντη αυτή δήλωση για την χώρα μας οι εργασίες ολοκληρώθηκαν βρίσκοντας την αντιπροσωπεία μας απολύτως ικανοποιημένη και ευχαριστημένη.

Από τη Μεγάλη Γραμματεία

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top