Δελτίο Τύπου: Παράδοση στην Μεγάλη μας Στοά της patent écossais

Εργασίες της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας 14 έως 17/06/2019

Μετά από ιδιαίτερη και τιμητική πρόσκληση του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας (Grand Loge de France) ενδοξοτάτου Διδασκάλου Pierre-Marie Adam, αντιπροσωπεία της Ημετέρας Μεγάλης Στοάς από τον Μεγάλο Διδάσκαλο ενδοξότατο αδελφό Καλλία Ψηφίδη, τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ένδοξο αδελφό Χριστόφορο Περδικούρη και τον Μεγάλο Καγκελάριο ένδοξο αδελφό Δ. Μ. , έλαβε μέρος στο τελευταίο τριήμερο των εργασιών της ετήσιας Συνόδου των Αντιπροσώπων των Στοών της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας και κατόπιν στις εργασίες του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου αυτής.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, και δη την Παρασκευή 14 Ιουνίου, επικυρώθηκε ομοφώνως από τους εκπροσώπους των 927 Στοών η απόφαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της, της 14ης Δεκεμβρίου 2018, για παράδοση της Χάρτας (Patent) του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου προς την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Α.:Α.:Σ.:Τ.: . Η Σκωτική Χάρτα (Patent) είναι μοναδική για κάθε Εθνική Επικράτεια και με αυτήν η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας εκφράζει την εμπιστοσύνη της προς την  Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Α.:Α.:Σ.:Τ.: και την πίστη της ότι θα εργασθεί στην Ελλάδα για την τήρηση της αυθεντικής Παράδοσης του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και την ανάπτυξή του στον Συμβολικό Τεκτονισμό.

Την επόμενη ημέρα και σε ειδική συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου μας παρεδόθη η Χάρτα (Patent) του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και ταυτόχρονα υπεγράφη η Αμοιβαία Συνθήκη Φιλίας και Αλληλοαναγνώρισης από τους Μεγάλους Διδασκάλους , του Ενδοξότατου αδελφού Pierre-Marie Adam και του Ενδοξότατου Αδελφού Καλλία Ψηφίδη, σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα, υπό τα χειροκροτήματα των 33 Ομοσπονδιακών Συμβούλων. Ακολούθως, ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Γαλλίας δεξιώθηκε την αντιπροσωπεία μας στο ιδιαίτερο γραφείο του στο κτήριο της rue Puteaux.

Οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι Pierre-Marie Adam και Καλλίας Ψηφίδης υπογράφουν την Χάρτα και ανταλλάσσουν τον αδελφικό ασπασμό υπό το βλέμμα του πρώην Μεγάλου Διδασκάλου Marc Henry.

Την Κυριακή έλαβε χώρα η τελετή κλεισίματος των εργασιών του τεκτονικού Έτους της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας (Cloture) παρουσία των αντιπροσώπων των Στοών της, των μελών του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της , εκπροσώπων όλων των Μεγάλων Στοών της Γαλλίας και των εκπροσώπων των 44 Μεγάλων Στοών που μετέχουν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία των Μεγάλων Στοών του Α.:Α.:Σ.:Τ.:.

Τιμητικά ο Μεγάλος μας Διδάσκαλος ενδοξότατος αδελφός Καλλίας Ψηφίδης κλήθηκε να παρακαθήσει στην Ανατολή δίπλα στο θρόνο του ενδοξοτάτου Μεγάλου Διδασκάλου Pierre-Marie Adam. Λαβών το λόγο ο Μεγάλος Διδάσκαλος μας, ευχαρίστησε για τις τιμές, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας προς την Ημετέρα Μεγάλη Στοά.

Τότε, ζήσαμε μια ευχάριστη έκπληξη, όταν ο Γάλλος Μέγας Διδάσκαλος του απάντησε σε άψογα ελληνικά!

Από την τελετή της της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας με τιμώμενη ΜΣ την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του ΑΑΣΤ και τον Μεγάλο μας Διδάσκαλο Ενδοξοτ.: αδελφό Καλλία Ψηφίδη

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου, συνεδρίασε η ολομέλεια της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας των Μεγάλων Στοών του Α.:Α.:Σ.:Τ.: (ICUGL).. Η Μεγάλη μας Στοά έγινε δεκτή ως πλήρες μέλος αφού τονίσθηκε σαφώς τόσον από τον Μεγάλο Διδάσκαλό μας, όσον και από τον Μεγάλο Καγκελάριο της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας, ως πρόεδρο της επιτροπής του Ελληνικού θέματος, ότι διατηρεί ακέραια τα προνόμια της παράδοσης και της καταγωγής της από το 1868. Ακολούθως ο Μέγας Καγκελάριος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας διευκρίνισε ότι η Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Α.:Α.:Σ.:Τ.: έλαβε την μοναδική Χάρτα (Patent) της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας σε επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της προς αυτήν.

Τέλος, αφού συζητήθηκαν θέματα ενδιαφέροντος της ICUGL, ομόφωνα τα μέλη της Συνομοσπονδίας ανέθεσαν στην Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Α.:Α.:Σ.:Τ.: να διοργανώσει στην Αθήνα την Άνοιξη του 2020 τις Μυητικές Συναντήσεις του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου (Initiatory Encounters of the A:.A.:S. :R. 🙂 . Οι μυητικές συναντήσεις είναι ένας ετήσιος θεσμός της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας όπου μετέχουν εκπρόσωποι όλων των Μεγάλων Στοών μελών της Συνομοσπονδίας, παρουσιάζονται πίνακες τεκτονικών εργασιών επί του ορισμένου θέματος της συνάντησης, ανταλλάσσονται απόψεις και εμπειρίες και ενδυναμώνονται οι τεκτονικοί δεσμοί.

Μετά την ολοκλήρωση και της συνεδρίασης της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας των Μεγάλων Στοών του Α.:Α.:Σ.:Τ.:, η ελληνική αποστολή επέστρεψε στη πατρίδα μας ικανοποιημένη και ευχαριστημένη.

Εκ της Μεγάλης Γραμματείας

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top