Ομιλία Σεβ. κατά την εγκατάσταση της Στοάς «Ακρόπολις»

Σας εκφράζω το «ευ παρέστητε» και εκ μέρους των αδ.του εργ. μας σας μεταφέρω την χαρά και τη συγκίνηση και τις ευχαριστίες μας για την τιμή που μας κάνατε να μας δεχτείτε στους κόλπους της Μ. Στ. της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ..

Η σημερινή εορτή που οργανώσατε για την εγκατάσταση του εργαστηρίου μας, τοποθετεί στους ώμους μας ευθύνες και υποχρεώσεις που πρέπει να τιμήσουμε αναλογιζόμενοι τον κόπο και την προσπάθεια που εσείς τόσα χρόνια επιτελέσατε ανελλιπώς.

Η σημερινή εορταστική εγκατάσταση του εργαστηρίου μας, στους κόλπους της Μ. Στ. της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ. αποτελεί για εμάς σταθμό στην ιστορία της τεκτ. μας πορείας.

Το όνομα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υπ΄ αριθμό 84 που τα μέλη επέλεξαν και εσείς εγκρίνατε, ξυπνά για τους παλαιότερους μνήμες ωραίες και αναζωπυρώνει την επιθυμία για καλύτερους και δυνατότερους αγώνες για το ιδεώδες της τεκτονικής ιδέας.

Όσο για τους νεότερους, τους επιφορτίζει με ευθύνες για τη συνέχιση των δικών σας οραμάτων.

Τα μέλη του εργ. τούτου, πέρασαν κατά την πορεία του τεκτονικού τους βίου μέσα από συμπληγάδες πέτρες και βγήκαν αλώβητοι, θωρακίζοντας τον εαυτό τους. Έκαναν πράξεις υπέρβασης θέτοντας το γενικό καλό υπεράνω του προσωπικού τους και με χαρά διαπιστώνω ότι οι διδαχές δεν πήγαν χαμένες. Γιατί όλοι τους είναι παιδιά μου. Και τι ζητά κάποιος από τα παιδιά του; Παρά μόνο το άριστον.

Σήμερα ορκιστήκαμε στις αρχαίες παραδόσεις, τα Συντ. και τους κανονισμούς και κάθε αδ. τέκτ. καλείται να τιμήσει τους όρκους του.

Μέσα στο ψυχουργικό αυτό εργ. που λαξεύει με μεθοδικότητα και υπομονή τον ακατέργαστο λίθο, να φωτίζει το πνεύμα του φωτίζοντας την ψυχή του με φως μυσταγωγικής γνώσης.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τα μέλη του εργ. ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 84 είναι αποφασισμένα να εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις που οι καιροί επιτρέπουν.

Για την ευημερία της Στ. και του ταγμ. και με τη δική σας βοήθεια και τη δική σας καθοδήγηση, για να κάνουμε την ΑΚΡΟΠΟΛΗ ένα πρότυπο εργ. πνευματικής ανύψωσης. Τελειώνοντας δεν θέλω να περιοριστώ μόνο σε απαιτήσεις. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, θα διαθέσουμε τις δυνάμεις μας όλες για την επιτυχία των σκοπών μας.

Πιστεύουμε πως επειδή συναισθανόμαστε τις υποχρεώσεις μας έχουμε δικαίωμα και να ελπίζουμε, γιατί όπως είπε ο Καντ στην ‘’κριτική του καθαρού λόγου’’: «το τι μου επιτρέπεται να ελπίζω προσδιορίζετε από το τι έχω χρέος να πράττω και όχι από το τι μπορώ να γνωρίζω».

Εν Αν.Αθ. τη 13η/10/2010
Ν.Μ. (Σεβ.)

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top