Lettre de la GLDF à la Grande Loge Unie de Grèce du REAA

Μήνυμα της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας προς την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του ΑΑΣΤ:

Δεχθήκαμε ένα θερμό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από την Μεγάλη Στοά της Γαλλίας δια του Μεγάλου Καγκελαρίου Ενδ. Αδελφού Jean-Pascal ENGLER,   ένα μήνυμα που δεν απευθύνεται μόνο προς εμάς αλλά προς κάθε Έλληνα Τέκτονα ή μη και θεωρούμε χρέος μας να το γνωστοποιήσουμε.

Το πρωτότυπο περιλαμβάνεται σε pdf και ακολουθεί η μετάφραση.

Μεγάλη Γραμματεία της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του ΑΑΣΤ.

ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Ελευθεροτέκτονες του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου

ORDO AB CHAO

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΙΣΟΤΗΤΑ – ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

Ο Μέγας Καγκελάριος

Προς την

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του ΑΑΣΤ

Ευελπίδων 1,

11362 Αθήνα

[email protected]

[email protected]

Παρίσι, 12 Αυγούστου 2021

Ενδοξότατε Μεγάλε Διδάσκαλε,

Ενδοξότατε Μεγάλε Καγκελάριε,

Αγαπητοί μου Αδελφοί

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου φυσική καταστροφή που πλήττει τη χώρα σας με ανείπωτη βία.

Για περισσότερο από μια εβδομάδα, οι εκατοντάδες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα σας έχουν καταστρέψει όχι μόνο δάση, σπίτια, επιχειρήσεις αλλά και ζωές, αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να εκκενώσουν τις περιοχές τους μέσα σε ένα περιβάλλον αποκάλυψης.

Εκτός από το προηγούμενο προσωπικό μου μήνυμα, θα ήθελα να εκφράσω στην Ελλάδα γενικά και στους Αδελφούς μας της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας ειδικότερα τη βαθιά συμπάθεια όλων των Αδελφών της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας για τη βαριά απώλεια ανθρώπινων ζωών και υλικών που προκλήθηκαν από τις σοβαρές δασικές πυρκαγιές. Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό την έκρηξη της αδελφότητας και τη διεθνή κινητοποίηση που κατέστησε δυνατή την παροχή βοήθειας και ανακούφισης.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ελληνικός λαός, όπως έκανε πάντα στη μακρά ιστορία του, θα πετύχει να ξεπεράσει αυτές τις καταστροφές και να ανοικοδομήσει τις πληγείσες περιοχές το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, για εμάς τους Τέκτονες του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, αυτή η τραγωδία μας υπενθυμίζει ότι έχουμε καθήκον να επενδύσουμε σε σκοπούς που είναι πέρα ​​από εμάς. Η διατήρηση του πλανήτη μας είναι αναμφίβολα ένας από αυτούς που, περισσότερο από ποτέ, απαιτεί από όλους να πολεμήσουμε για να επιτρέψουμε σε αυτούς που έρχονται μετά από εμάς να ζήσουν σε έναν πιο αποδεκτό κόσμο. Η συμμετοχή στη διαδικασία επιβράδυνσης μιας προγραμματισμένης υπερθέρμανσης του πλανήτη θα συνεπάγεται αναγκαστικά θυσίες. Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι δεν είμαστε ιδιοκτήτες του πλανήτη μας. Έχουμε μόνο επικαρπία και είμαστε υπόλογοι στις μελλοντικές γενιές για τη βιωσιμότητα αυτού που μας μεταβίβασαν οι κοινοί μας πρόγονοι.

Η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας επιθυμεί, σε αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές για τους Έλληνες Αδελφούς μας, να επαναλάβει όλη την υποστήριξή της στον αδιάκοπο αγώνα κατά των πυρκαγιών για τη διατήρηση της πανίδας, της χλωρίδας και της αξιοζήλευτης απ όλη την ανθρωπότητα πολιτιστικής σας κληρονομιάς .

Δεχθείτε Ενδοξότατε Μεγάλε Διδάσκαλε, Ένδοξε Μεγάλε Καγκελάριε, Αγαπητοί Αδελφοί μου, τους πιο αδελφικούς μου χαιρετισμούς.

Χειρόγραφη σημείωση:

Αλληλέγγυα, παραμένω στο πλευρό σας όπως και στου ελληνικού λαού σε αυτή την μάχη όπως και στην κάθε επόμενη

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί

Ο Μέγας Καγκελάριος Jean-Pascal ENGLER

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top