Καθιέρωση της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α.:Α.:Σ.:Τ.:.

Ε.:Δ.:Τ.:Μ.:Α.:Τ.:Σ.:

ΗΝΩΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17ης Μαρτίου 2019

Την Κυριακή στις 17 Μαρτίου του 2019 έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο μας στην Αθήνα ιστορική και εξαιρετικά σημαντική για τον Ελληνικό Τεκτονισμό εκδήλωση με αφορμή την διεθνή καθιέρωση της πρόσφατα μετονομασθείσας Μεγάλης μας Στοάς σε ΗΝΩΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ του ΑΡΧΑΙΟΥ και ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΟΥ ΣΚΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Σε επίσημες εργασίες της μητρικής του Τύπου μας Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας (Grande Loge de France), υπό την προεδρία του Ενδοξοτάτου Μεγάλου Διδασκάλου, Αδελφού Pierre-Marie Adam, η Μεγάλη Στοά μας (Η.:Μ.:Στ.:Ε.: του A.:A.:Σ.:Τ.:) καθιερώθηκε – εντός του πλαισίου της διεθνούς κανονικότητας – ως η κανονική Σκωτική Τεκτονική δύναμη για την Ελλάδα.

 Την τελετή λάμπρυναν με την παρουσία τους οι:

  1. Αδ.: PierreMarie Adam, Ενδοξότατος Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας.
  2. Αδ.: JeanPascal Engler, Ένδοξος Μέγας Καγκελάριος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας και εκπρόσωπος της στην International Confederation of United Grand Lodges (ICUGL).
  3. Αδ.: Nikola Mitrovic, Ενδοξότατος Μέγας Διδάσκαλος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας.
  4. Αδ.: Daniel Roman, Ενδοξότατος Μέγας Διδάσκαλος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ρουμανίας συνοδευόμενο από Ένδοξους Αδελφούς της Μεγάλης Στοάς του.
  5. Αδ.: Nedjan Brataševec., Ενδοξότατος Μέγας Διδάσκαλος της Κανονικής Μεγάλης Στοάς της Σλοβενίας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, επιβεβαιώνοντας την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της G.:L.:D.:F.: για την απόδοση μιας μοναδικής Χάρτας (Patent) του A.:A.:Σ.:Τ.: για την επικράτεια της Ελλάδας στην Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, υπεγράφη από τους Ενδοξότατους Μεγάλους Δασκάλους της G.:L.:D.:F.: και Η.:Μ.:Στ.:Ε.: του A.:A.:Σ.:Τ.:, Αδελφούς Pierre-Marie Adam και Καλλία Ψηφίδη – μια συμφωνία ανάληψης δέσμευσης που υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις οι οποίες σχετίζονται με αυτή την Χάρτα.

Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι η Σκωτική Χάρτα θα παραδοθεί για πρώτη φορά στην ιστορία από την G.:L.:D.:F.: σε μια Μεγάλη Στοά στην Ελλάδα, γεγονός που πιστοποιεί όχι μόνο το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης της G.:L.:D.:F.: προς την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αλλά κυρίως το πρωταρχικό καθήκον της Η.:Μ.:Στ.:Ε.: του A.:A.:Σ.:Τ.: να αποκαταστήσει και να αναπτύξει τον Αρχαίο και Αποδεδεγμένο Σκωτικό Τύπο στην Ελλάδα, ενώνοντας όλους τους Σκώτους Αδελφούς σε ολόκληρη τη χώρα υπό την υπηρεσία του μεγαλύτερου σκοπού μας.

Οι Τυπικές Εργασίες, που διακρίνονται για την απλότητα και τη λαμπρότητα τους, ολοκληρώθηκαν με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων και δηλώσεων αδελφικής αγάπης μεταξύ όλων των παρισταμένων Μεγάλων Διδασκάλων, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για το μέλλον του A.:A.:Σ.:Τ.: διεθνώς.

Μια μεγάλη ημέρα για τον Ελληνικό Τεκτονισμό εν γένει και την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου ιδιαιτέρως, ολοκληρώθηκε με τον πλέον αρμονικό τρόπο, δίνοντας χαρά, ελπίδα και πίστη σε όλους τους παρόντες Αδελφούς για τις πολύ απαιτητικές, αλλά και καρποφόρες μέρες που έρχονται.

Από την Μεγάλη Γραμματεία

Ο Μ.:Γραμ.:

Σάββας Πασάλης

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top