Ευχετήριο μήνυμα Μεγάλου Διδασκάλου – Πάσχα 2022

Αν​∴ Αθηνών, την 18ην Απριλίου 2022.

“Επί γης Ειρήνη και εν ανθρώποις Ευδοκία”

Αγαπητοί Αδερφοί, 

Τα τελευταία δέκα χρόνια βιώνουμε παγκόσμια μια πρωτόγνωρη κατάσταση ανατροπής συνθηκών, συνηθειών και αρχών που πιστεύαμε ως παγιωμένες στην ανθρωπότητα. Απροσδόκητα, αναδύθηκε μια κατάσταση  «νέας βίας», σε κάθε διάσταση της ζωής μας,  οικονομική,  εθνική, πολεμική,  κοινωνική, ενδοοικογενειακή, ηθική και οι βασικές αξιώσεις Ειρήνης, με Πνευματικότητα και Ανθρωπισμό, πλήττονται βάναυσα και θανάσιμα ! 

Έτσι, κάθε Οργανισμός και Θεσμός που εμμένει σε αρχές και αξίες ανθρωπωφελείς,  διαχρονικές και πανανθρώπινες, είναι εκ των ουκ άνευ αναγκαίο να εντείνει την παρουσία και ευεργετική του δράση για την ανάσχεση της εκτροπής της πορείας της ανθρωπότητας. 

Τέτοιος φορέας είναι και ο Ελευθεροτεκτονισμός και δη αυτός του Σκωτικού Τύπου.

Αδελφοί, οφείλουμε και μπορούμε να γίνουμε φάροι της καθημερινής ζωής προς διασφάλιση των βασικών μας αρχών και αξιών της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αδελφοσύνης ατόμων και λαών, κοινωνιών και Εθνών! 

Ας μη ξεχνάμε και ότι “αντί να θρηνούν, όπως κάνουν τα αδέρφια τους, πάνω από τα συντρίμμια του Ναού του Σολομώντος, οι Σκώτοι Τέκτονες εργάζονται για την ανοικοδόμησή του”!

Έχοντας όλα τούτα σε νου και ψυχή, η αδελφότητα της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του ΑΑΣΤ εύχεται η Ανάσταση, που θα εορτάσουμε μετά τα Πάθη που ζήσαμε και ζούμε, να σηματοδοτήσει το έναυσμα της συνειδητοποίησης του εξαιρετικού κινδύνου που γίνεται ολοένα και περισσότερο ορατός παγκόσμια για την συνύπαρξη μας στον κόσμον αυτόν και το επικείμενο Πάσχα ας γίνει το Πέρασμα (Πεσάχ) σε ένα κόσμο με περισσότερη σύνεση για διαλλακτικότητα στις σχέσεις ατόμων και Κρατών (Σοφία), κοινή βούληση για ανέλιξη πνευματική και κοινωνική (Ισχύς) και πάγκοινη συναίσθηση Ανθρωπιάς (Κάλλος).

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, αυτές τις  καθαγιασμένες ημέρες να επικρατήσει η Πίστη  για μια ανθρώπινη κοινωνία με  Ειρήνη και  Ανθρωπιά,   η Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ανθρώπους,  ανεξαρτήτως  θρησκείας  και πολιτικοοικονομικών συμφερόντων, ανεξαρτήτως  φυλής , έθνους και οποιαδήποτε διαφορετικότητας και με Αγάπη προς εαυτούς και όλους τους «άλλους», όπως και όλα τα πλάσματα της μητέρας Φύσης!

Αδελφοί, ζώντες υπεράνω  όλων των «ποταπών  συναισθημάτων», ας πορευθούμε με την Αρετή και την Ηθική που αναζητούμε και προσπαθούμε να ασκούμε  στον Σκωτικό Τεκτονισμό, ώστε να βασιλεύσει  η Αρμονία  που  αυτές τις ημέρες εορτάζουμε και η ρήση μας ORDO AB CHAO να γίνει πράξη και ουσία της ζωής μας!

Υγιαίνετε, χαίρεσθε, αισιοδοξείτε, εργάζεσθε και ευδαιμονείτε! 

Με την αδελφική αγάπη και τον τριπλό αδελφικό ασπασμό.

Ο Μ​∴Διδ​∴

Παναγιώτης Θαλάσσης

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top