Εγκατάσταση Μεγάλου Διδασκάλου Thierry Zaveroni, Εορτασμός της GLDF, Journées Initiatiques Internationales της CIGLU (Confederation Internationale des Grandes Loges Unies).

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, μετά από δυο χρόνια διακοπής λόγω της πανδημίας, όλες οι φίλιες δυνάμεις της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας προσκλήθηκαν στον εορτασμό της ολοκλήρωσης των ετησίων τεκτονικών εργασιών, γεγονός που σηματοδοτεί το θερινό ηλιοστάσιο. Στο μέγαρο της Rue Puteaux ο άρτι εγκατασταθείς Μέγας Διδάσκαλος Αδ .Thierry Zaveroni και οι αξιωματούχοι υποδέχτηκαν όχι μόνο τους εκπροσώπους των σχεδόν 1000 Συμβολικών Στοών της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας και των Μεγάλων Στοών με τις οποίες έχουν πλήρεις σχέσεις αμοιβαιότητας, αλλά και επιπλέον, υποδέχτηκαν με όλες τις τιμές εκπροσώπους όλων των Γαλλικών Τεκτονικών Ταγμάτων, μεταξύ αυτών της Grande Loge Nationale Française που σχετίζεται με την Αγγλία, του Droit Humain που ίδρυσε την παράδοση του Μικτού τεκτονισμού και της Grand Orient de France .

Rue Puteaux, η Ανατολή χαιρετίζει τον νέο Μέγα Διδάσκαλο Ενδ. Αδ .Thierry Zaveroni

Η Μεγάλη μας Στοά και ο Μέγας Διδάσκαλος Αδ. Π.Θαλάσσης εκπροσωπήθηκαν απο αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μ.Δ. και Μεγάλο Καγκελάριο, Αδ. Δημήτρη Ματεμτζή που παρακάθησε τιμητικά στην Ανατολή. Στον επίσημο χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε ειδικότερα στην άψογη και στενή συνεργασία που υπήρξε τα προηγούμενα τρία χρόνια τόσο με τον απερχόμενο Μ. Διδάσκαλο Pierre – Marie Adam όσο και με τον πρώην Μέγα Καγκελάριο και νυν Πρόεδρο του Διπλωματικού Συμβουλίου, Jean-Pascal Engler. Η εμπιστοσύνη τους θεμελιώθηκε με την Σκωτική Χάρτα , μια από τις ελάχιστες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα από την Μεγάλη Στοά της Γαλλίας σε Μεγάλη Στοά , δηλώνοντας την κοινή μας θέληση να εργαστούμε για την ανάδειξη και ανάπτυξη της αυθεντικής παράδοσης του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου. Έργο στο οποίο συνεισφέραμε εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοι αρμονικά αυτά τα τρία χρόνια με τις δράσεις μας τόσο στον ελληνικό χώρο όσο και διεθνώς μέσω της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ηνωμένων Μεγάλων Στοών (CIGLU). Ακολούθησε θερμός Αδελφικός τριπλός ασπασμός του απερχόμενου Μ. Διδασκάλου Pierre – Marie Adam με τον Έλληνα αδελφό, επισφραγίζοντας με συγκίνηση τις άριστες σχέσεις μας. Στη συνέχεια ο νέος Μέγας Διδάσκαλος Thierry Zaveroni δέχθηκε τα συγχαρητήρια για την εκλογή του και σχολίασε πως άκουσε με μεγάλη προσοχή την τοποθέτηση της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ. και επιθυμεί να συνεχίσουμε την συνεργασία μας εξίσου δυναμικά.

Rue Puteaux, αποχώρηση των αρχηγών των αντιπροσωπειών

Στη συνέχεια ο Αδ. Ματεμτζής μετέβη στο Annecy της Γαλλίας για τον εορτασμό των 20 ετών απο την ίδρυση της CIGLU (Confederation Internationale des Grandes Loges Unies), γεγονός που συνδυάστηκε με τα πρώτα μετα covid, Journées Initiatiques Internationales καθώς και την Ετήσια Γενική Συνέλευση.

Στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων, ομιλητές ήσαν οι τέσσερις Αντιπρόεδροι Ηπείρων, Αδδ. Dr. Pavlovic (Europe), Pedro Candia (Latin America), M. El Khourouz (Africa) και P. Meneses (Asia). Η μόνη παρουσίαση εκτός Προέδρων Ηπείρων, ανατέθηκε τιμητικά στην Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του ΑΑΣΤ.

Για την προετοιμασία του Πίνακά μας, ζητήθηκε η συνδρομή του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη Αδ. Ι. Πουλκούρα, γνωστού σε όλους μας για το συγγραφικό του έργο ο οποίος όπως πάντα πρόθυμα διέθεσε το αρχείο του και την αμέριστη συνδρομή του για την δημιουργία του πίνακα, που επιμελήθηκε και παρουσίασε στη Γαλλική γλώσσα ο Αδ. Ματεμτζής με τον τίτλο, «Τα Ελληνικά Αρχέτυπα στην Πρώιμη Σκωτική Παράδοση». (Ο πίνακας θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες)

Annecy, Journées Initiatiques Internationales της CIGLU . Διάλειμα μετά τις ομιλίες, κουρασμένοι αλλά ικανοποιημένοι. Ο αδελφός μας Ενδ, Αδ, Δημήτρης Ματεμτζής μαζί με τον εκπρόσωπο της Gabon Ενδ. Αδ. Guy Rossatanga , τον αντιπρόεδρο Ευρώπης Dragoslav Pavlovic και Νοτίου Αμερικής Ενδ. Αδ. Pedro Candia. Πίσω σειρά διακρίνονται ο εκπρόσωπος της Ινδίας Ενδ. Αδ. Philip Fowler και ο Πρόεδρος του Διπλωματικού Συμβουλίου Jean-Pascal Engler.

Οι εργασίες στο Annecy ολοκληρώθηκαν την 21/6 με την ομόφωνη ψήφιση του νέου Κανονισμού Λειτουργίας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, επίπονου έργου που η προετοιμασία διήρκεσε πάνω από οκτώ μήνες και υλοποιήθηκε από ολιγομελή διεθνή επιτροπή στην οποία και συμμετείχε ο Αδ. Ματεμτζης. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει μετά την τυπική έγκριση του από τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, και προβλέπεται για τις αρχές του Φθινοπώρου.

Είναι σαφές πως η Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του ΑΑΣΤ μέσα από την διεθνή της παρουσία, αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα άσκησης και ανάπτυξης του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου , με καθολική αναγνώριση του χαρακτήρα και του έργου της στο Παγκόσμιο Τεκτονικό στερέωμα.

Εκ της Μεγάλης Γραμματείας

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top