ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Την 07/10/2020 το Συμβούλιο της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α.:Α.:Σ.:Τ.: συνήλθε στην τριμηνιαία τακτική συνεδρίασή του αφενός με την φυσική παρουσία των εννέα πρώτων στην τάξη Μ.:Αξξ.: (τηρώντας τα δέοντα μέτρα) και αφετέρου με την διαδικτυακή παρουσία του συνόλου των υπολοίπων Μ.:Αξξ.:, Κοσμητόρων και Σεββ.:.

Το Συμβούλιο, πιστό αφενός στους θεσμικούς κανόνες λειτουργίας του, και αφετέρου στις επανειλημμένες και πάγιες αποφάσεις αυτού και της Γενικής Συνέλευσης ως προς τον αδιαπραγμάτευτο προσανατολισμό στην κανονικότητα, ηθικότητα, ευπρέπεια, αλήθεια και συνέπεια, κατά την συνεδρία του την 07/10/2020,προχώρησε στην εκκαθάριση του μητρώου, επιλαμβανόμενο αρχικά περιπτώσεων αδελφών που είτε οι συνθήκες δεν τους επιτρέπουν την ενεργή συμμετοχή, είτε επέδειξαν κατά το μάλλον ή ήττον,κατά περίπτωση, προβληματική ή και ασυνεπή συμπεριφορά, αντιτιθέμενη στα καθήκοντα, υποχρεώσεις και δεσμεύσεις εκ της τεκτονικής ιδιότητας.

Περαιτέρω, στο ίδιο ως άνω πλαίσιο, ασχολήθηκε με την περίπτωση παλαιού αδελφού, με αφορμή αιτιάσεις αδελφών και διαπίστωσησυμπεριφορώνκαι πρακτικών, οι οποίες κατά τον οικείο Γενικό Κανονισμό συνιστούν αξιόμεμπτες τεκτονικά παραβάσεις των θεσμίων. Ασκηθέντος του κατά τα κεκανονισμένα πειθαρχικού ελέγχου, διενεργήθησαντα προβλεπόμενα ομόφωνα.

Ακολούθησαν ζητήματα εξωτερικών σχέσεων και σχετικές αποφάσεις.Συζητήθηκε η όλη κατάσταση εκ της συνεχιζόμενης πανδημίας και αποφασίστηκε η κατ’αρχάς διατήρηση της αναστολής των τακτικών εργασιών, συστηνομένης στην περίπτωσης ειδικών και αναγκαίων συναθροίσεων της εκ των ουκ άνευ ανάγκης τήρησης των μέτρων της Πολιτείας (μέχρις εννέα άτομα, αποστάσεις, μάσκα, αντισηπτικό κλπ). Καθορίσθηκε ότι οι συναθροίσεις κάθε Στ.: θα συνεχιστούν μεν με τον γνωστό διαδικτυακό τρόπο, θα διεξάγονται δε κατά το δυνατόν πλέον θεσμικό-λειτουργικό τρόπο και με θεματολογία από αυτόν, χάριν της επαναφοράς της κατάστασης και του ψυχοπνευματικού χαρακτήρα των τεκτονικών εργασιών.

Εξετάσθηκαν και ζητήματα λειτουργικά, οικονομικά, θεσμικά, αναπτυξιακά, ως και η δυνατότητα συνέχισης των έργων επέκτασης και αναδιαμόρφωσης των χώρων του Τεκτονικού Μεγάρου κλπ.

Οι εργασίες έκλεισαν με το καλύτερο αδελφικό πνεύμα και ομοψυχία, με την αμοιβαία μεταξύ όλων ευχή για υγεία, χαρά και ευδαιμονία των συμμετασχόντων, όλων των αδελφών και των οικείων τους ειδικά και των συνανθρώπων μας γενικά.

Εκ της Μεγάλης Γραμματείας

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top