Στέφανος Παιπέτης

Θρηνήσωμεν- Θρηνήσωμεν – Θρηνήσωμεν

Θρηνήσωμεν- Θρηνήσωμεν – Θρηνήσωμεν

Στέφανος Παιπέτης

Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020, ξεκίνησε την πορεία του για την Αιώνια Ανατολή ο Ενδοξότατος αδελφός Στέφανος Παϊπέτης, 83 ετών, καταγόμενος από Κέρκυρα, ομότιμος καθηγητής της μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ήταν Μηχανολόγος μηχανικός του Ε.Μ.Π., μηχανολόγος μηχανικός του Imperial College του Λονδίνου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το ερευνητικό αντικείμενό του ήταν τα προηγμένα αεροδιαστημικά υλικά. Διετέλεσε υπεύθυνος καθηγητής μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διακρίθηκε ως ερευνητής, συγγραφέας, ποιητής και φιλόσοφος.

Ενεργός τέκτων από νεαρή ηλικία, ήταν ο Σεβάσμιος της ιστορικής Στοάς της Πάτρας Παλαιών Πατρών Γερμανός που ξεκίνησε την ρήξη με την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του 1985 και οδήγησε στη δημιουργία της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, της οποίας εκλέχθηκε πρώτος Μέγας Διδάσκαλος το 1986.

Πολυτάλαντος, έντονη και πολυσχιδής προσωπικότητα, ακολούθησε μια προσωπική πορεία διδάσκοντας με την πολυεπίπεδη γνώση και την εμπειρία του κάθε ενδιαφερόμενον αδελφό, έχοντας πάντα την τόλμη της άποψης και την δύναμη της επιβολής της. 

Ήταν τιμή η γνωριμία του, αιτία υπερηφάνειας και σεβασμού η μαθητεία κοντά του, χαρά το διαλέγεσθαι μαζί του και απόλαυση η νομή της σκέψης του.

Μέγας λάτρης και κυρίως γνώστης της αρχαίας ελληνικής παράδοσης, μελετησε την ορφική παράδοση και εργάσθηκε άοκνα για την προβολή της, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα  τα κοινά στοιχεία της με τον τεκτονισμό.

Τώρα, αντιγράφοντες την επιστολή του καρδιναλίου Βησσαρίωνα προς τα παιδιά του Πλήθωνα του Γεμιστού, στερούμενοι προ της απώλειας πλέον  κατάλληλων λόγων, επαναλαμβάνουμε“ Επληροφορήθην ότι ο κοινός ημών πατήρ και διδάσκαλος εγκατέλειψεν παν γήινον στοιχείον και μετήλθεν εις τον ουρανόν, εις την αμιγή περιοχήν, δια να χορεύση τον μυστικόν Ίακχον μαζί με τους ολυμπίους θεούς”.

Αγκαλιά με τον Ορφέα, εκεί που πάντα ανήκες.

Χαίρε φίλτατε Στέφανε, εμείς οι θνητοί θρηνούμε, οι μύστες ελπίζουν.

Ιορδάνης Πουλκούρας και Παναγιώτης Θαλάσσης

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top