Αναδημοσίευση μηνύματος του ΥΜΤ για την Φθινοπωρινή Ισημερία και την έναρξη των Εργασιών των Φιλοσοφικών Εργαστηρίων

Αναδημοσίευση μηνύματος του Υ.Μ.Τ. που λάβαμε  από την Μεγάλη Καγκελαρία του Υπάτου Συμβουλίου του Α.Α.Σ.Τ. Της Ελλάδος με θέμα την Φθινοπωρινή Ισημερία και την έναρξη των Εργασιών των Φιλοσοφικών Εργαστηρίων :

ΥΠΑΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
του ΑΑΣΤ

ORDO AB CHAO

Αριθμ. Πρωτ. 09/19
Εν Ζεν∴  Αθηνών τη 21η Σεπτεμβρίου 2019

Φίλτατοι Πρόεδροι των Φιλοσοφικών μας Εργαστηρίων, Σεβάσμιοι αδελφοί.

Το φωτεινό μετέωρο μεσουρανώντας κατά την Φθινοπωρινή ισημερία καλεί για έναν ακόμα ενιαυτό τους εργάτες της Επικράτειας να επιστρέψουν εκ της αναψυχής αναλαμβάνοντας τις εργασίες τους στα Φιλοσοφικά εργαστήρια που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος.

Το Ύπατο Συμβούλιο δηλαδή οι Μεγάλοι Γενικοί Επιθεωρητές του 33ου βαθμού και ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης είναι σύμφωνα με τα Μεγάλα Συντάγματα οι ισόβιοι φύλακες και υπερασπιστές του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου.

Όμως Σεβάσμιοι αδελφοί μου , τί σημαίνει Τύπος, τι είναι ο Τύπος που όλοι εμείς υπερασπιζόμαστε και αναλάβαμε το βαρύ καθήκον να συντηρούμε και να μεταβιβάσουμε στις επόμενες γενιές;

Τύπος (Rite) , είναι το σύνολο των παραδόσεων, των κανόνων, των μύθων και των συμβόλων που απαρτίζουν το μυητικό corpus. Δηλαδή οι προφορικές και γραπτές παραδόσεις που έφτασαν ως εμάς από τους προπάτορες μας και τα Τυπικά των Φιλοσοφικών Βαθμών.

Παραδόσεις πανάρχαιες που συγκρότησαν τις πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες, παραδόσεις που ώθησαν αρχαίους αδελφούς να αναζητούν την αρετή.

Και επειδή εμείς συνεχίζουμε να αναζητούμε την αρετή, οφείλουμε την ηθική μας να την κάνουμε πράξη.

Οι ίδιες αρχαίες παραδόσεις οδήγησαν αδελφούς μας στο καθήκον να βαδίσουν στις πρώτες γραμμές των ανθρωπιστικών επιτευγμάτων και με το όραμα της προόδου να προηγούνται των κοινωνικών εξελίξεων.

Αυτήν την παράδοση καλούμαστε να υπερασπιζόμαστε θέτοντας την πνευματικότητα και τον ανθρωπισμό στο επίκεντρο της ζωής .

Φίλτατοι Σεβάσμιοι αδελφοί. Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι ένα παραδοσιακό μυητικό σύστημα με βάση την Αδελφότητα. Η Αδελφότητα δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο όσους έχουν εισέλθει σε αυτήν, αλλά τον κάθε συνάνθρωπο μας.

Τα Φιλοσοφικά μας Εργαστήρια είναι, και χάρη σε εσάς, παραμένουν μια κοινότητα ελπίδας, που δεν είναι προνόμιο των ολίγων καθώς υπενθυμίζει το καθήκον μας να προσφερθεί και να είναι διαθέσιμη σε όλους.

Και για αυτήν την παράδοση του Αρχαίου και Αποδεδεγμένυ Σκωτικού Τύπου σας προσκαλώ να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.

Αγαπητοί Πρόεδροι και αξιωματούχοι των Εργαστηρίων, φίλτατοι και αγαπητοί Σεβάσμιοι αδελφοί δεχθείτε τις ευχές των Κραταιών αδελφών προς εσάς και τις οικογένειες σας για υγεία, ευτυχία και δημιουργία στο τεκτονικό έτος που μόλις έχει ξεκινήσει.

Deus Meumque Jus

Ο ΥΠΑΤ∴ ΜΕΓ∴ ΤΑΞ∴
Ι. Π. 33ος

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top