Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός Συνομιλεί με Σύγχρονους Στοχαστές, διάλεξη με τον καθηγητή Φιλοσοφίας κύριο Στέφανο Ροζάνη.

Στα πλαίσια του κύκλου των διαλέξεων με γενικό τίτλο Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός Συνομιλεί με Σύγχρονους Στοχαστές προσκαλέσαμε τον καθηγητή Φιλοσοφίας κύριο Στέφανο Ροζάνη.

Η αφορμή είναι ένας διάλογος για την έννοια του συμβόλου του Μ.Α.Τ.Σ. και, όπως έλεγε ο Αντισθένης “Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις”. Το θέμα της πρώτης διάλεξης που έγινε το Σάββατο 4 Μαρτίου ήταν “Η σημασία της λέξης Θεός, από τον Πλάτωνα στον Χάιντεγκερ”.

Η γνωστή δεινότητα του ομιλητή να εξηγεί τις πλέον πολύπλοκες έννοιες με προσιτό τρόπο, κατανοητό από όλους, προκάλεσε πολλές ερωτήσεις που συνεχίστηκαν και μετά το τέλος της διάλεξης στο δείπνο που ακολούθησε.

Η επόμενη διάλεξη του ίδιου κύκλου είναι προγραμματισμένη για την 1η Απριλίου με προσκεκλημένο ομιλητή τον καθηγητή Στράτο Θεοδοσίου. Ο κύριος Θεοδοσίου είναι ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών και θα πραγματευθεί το ίδιο θέμα σε σχέση με την εξέλιξη της επιστήμης και τίτλο “Η σημασία της λέξης Θεός, από τον Σπινόζα στον Γκέντελ”.

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top