Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός Συνομιλεί με Σύγχρονους Στοχαστές, διάλεξη με τον καθηγητή κύριο Στράτου Θεοδοσίου

Το Σάββατο 1η Απριλίου και στα πλαίσια των εκδηλώσεων με γενικό τίτλο Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός Συνομιλεί με Σύγχρονους Στοχαστές πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του καθηγητή αστροφυσικού Στράτου Θεοδοσίου με θέμα: « Η σημασία της έννοιας Θεός στην εξέλιξη της Φιλοσοφίας και της Επιστήμης. Από τους Προσωκρατικούς Ίωνες Φιλοσόφους στον Πωλ Άντριεν Ντιράκ και τον 20ο αιώνα».

Η αίθουσα αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει όλους όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν και αρκετοί παρέμειναν και έξω από αυτήν

Ο καθηγητής Θεοδοσίου που πέρα από το καθαρά ερευνητικό του έργο είναι και εκ των σκαπανέων της εκλαϊκευμένης επιστήμης στην Ελλάδα τόσο με τα πολλά βιβλία του όσο και με τις ιστορικές σειρές ντοκιμαντέρ που είχε δημιουργήσει για την ελληνική τηλεόραση μαζί με τον Μάνο Δανέζη, ανέλυσε σε βάθος το θέμα και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού.

Η διάλεξη αυτή ήταν η δεύτερη στη σειρά και ακολούθησε εκείνη του φιλοσόφου Στέφανου Ροζάνη με τίτλο: «Η σημασία της λέξης Θεός, από τον Πλάτωνα στον Χάιντεγκερ».

Θα υπάρξει μια ακόμα και το σύνολο θα θα περιληφθεί σε μια έκδοση που προετοιμάζουμε για τον επόμενο χειμώνα.

Εκ της Μεγάλης Γραμματείας

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top