Μήνυμα Μ∴Διδ∴ προς τους αδελφούς

Φίλτατοι αδελφοί, προσεγγίζοντας το Πάσχα, τόσον ιδιαίτερο εφέτος, θεωρώ ως εκ των ουκ άνευ αναγκαία την με την φροντίδα του Μ. Ελεονόμου μας πρόσκληση όλων των αδελφών (κατά αρχάς δια των Σεβασμίων) εις υλοποίηση έργων αλληλεγγύης προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, αδελφούς και μη.

Για τούτο παρακαλώ αυτόν να σχεδιάσει, προτείνει και φροντίσει σχετικώς (π.χ. οργανώνοντας κάποια αιμοδοσία, απολύτως και καθόλα ασφαλή για τους αιμοδότες, όπως έχουμε συζητήσει), και να εξετάσει με τους λοιπούς αδδ της Επιτροπής Αλληλεγγύης και τους Σεβασμίους κάποιες περαιτέρω δράσεις υποστήριξης αδελφών και τρίτων που κάποιοι γνωρίζουν ότι χρειάζονται βοήθεια, βέβαια, όπως οι γενικές και ειδικές συνθήκες επιτρέπουν, αλλά και επιβάλλουν, ώστε να εκπληρώσουμε όσα και στις πρόσφατες αρχαιρεσίες διακηρύξανε ως στόχους και πάντως έχουμε καθήκον ως ελευθεροτέκτονες να διενεργήσουμε. Εγώ και (πιστεύω) όλοι οι Μ. Αξιωματικοί , οι Επίτιμοι Μ. Αξιωματικοί, οι Κοσμήτορες, οι Σεβάσμιοι και οι αξιωματικοί -τουλάχιστον – των Στοών μας είμαστε διατεθειμένοι να διενεργήσουμε τέτοιες δράσεις και να συνδράμουμε τον Μ. Ελεονόμο στο έργο που έχει επιφορτισθεί.

Όμως, είναι αναγκαίο να ενεργήσουμε άμεσα για να είναι πραγματικά χρήσιμη και επίκαιρη όποια δράση αποφασισθεί από το Συμβούλιο γενικά ή τις Στοές ιδιαιτέρως.Εξυπακούεται ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής, οι λοιποί αξιωματούχοι της Μ. Στοάς και των Στοών και όλοι οι αδελφοί μας μπορούν και οφείλουν να προτείνουν και ενεργήσουν ή όπως αλλιώς μπορούν να συμβάλλουν (κατά προτίμηση υπό τον συντονισμό του Μ. Ελεονόμου και γενικά της Επιτροπής Αλληλεγγύης) σε τέτοια έργα ευποιΐας, σύμφωνα και με την διαβεβαίωση όλων μας για επιτέλεση του καθήκοντος που αναλάβαμε προς την “χήρα με τα ορφανά”, κατά την εισδοχή μας στον Ελευθεροτεκτονισμό του Σκωτικού Τύπου (Α.Α.Σ.Τ.).

Με τον τεκτονικό ασπασμό και ευχές για υγεία και αισιοδοξία.

Παναγιώτης Θαλάσσης
Μέγας Διδάσκαλος

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top