ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021- Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου

Την Κυριακή 14η Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακώς η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου.

Στην Γενική Συνέλευση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των Στοών και τα προβλεπόμενα μέλη αυτής, ενώ παραστάθηκε και πλήθος αδελφών Διδασκάλων με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Κατά την πρόοδο αυτής, ο Ενδοξότατος Μέγας Διδάσκαλος παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων της Μεγάλης Στοάς, ενώ στη συνέχεια υπό του Μεγάλου Γραμματέως και του Μεγάλου Θησαυροφύλακος παρουσιάστηκαν ο πνευματικός, διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, οι οποίοι και έτυχαν της καθολικής εγκρίσεως από το Σώμα.

Κατόπιν τον λόγο έλαβαν οι λοιποί Μεγάλοι Αξιωματικοί προκειμένου να παρουσιάσουν στο Σώμα τον απολογισμό πεπραγμένων εκάστου και ανά αξίωμα, ενώ στην σχετική αναφορά του Αναπληρωτού Μεγάλου Διδασκάλου οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν εκτενώς για τα τεκταινόμενα στον διεθνή τεκτονικό χώρο και τις διεθνείς σχέσεις της Μεγάλης Στοάς.

Με την ολοκλήρωση του απολογιστικού μέρους της Γενικής Συνελεύσεως ετέθησαν υπ’ όψιν της θέματα αφορώντα στις επικείμενες δράσεις του τρέχοντος έτους και το Σώμα έλαβε τις σχετικές αποφάσεις, ενώ ακολούθησε η εκλογή νέων Μεγάλων Αξιωματικών προκειμένου να αναλάβουν τις κενωθείσες θέσεις αναπληρωτών στο Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς.

Οι εργασίες του Σώματος ολοκληρώθηκαν με την καθολική ευχή απάντων των παρισταμένων για υγεία, δεδομένων των εκ της πανδημίας συνθηκών, και για την σύντομη επιστροφή στις δια ζώσης εργασίες των Στοών και των Οργάνων της Μεγάλης Στοάς.

ΕΚ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Εκτύπωση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top