Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου
ΕΙΣΔΟΧΗ

Δελτίο Τύπου (Σύμφωνο Φιλίας και Αμοιβαιότητας με την Εθνική Μεγάλη Στοά της Σερβίας)

Η στενή σχέση μεταξύ των Ελλήνων και Σέρβων Τεκτόνων έχει βαθιές ρίζες αφού ο Σέρβικος τεκτονισμός έλαβε για πρώτη φορά επίσημα φως από τους Έλληνες το 1912.

Και μάλιστα με την ιδιαιτερότητα ότι η επίσημη εκείνη πράξη αφορούσε την ίδρυση του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου βαθμού του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Σερβίας υπό το οποίο τέθηκαν οι τότε υπάρχουσες Συμβολικές Στοές και στη συνέχεια μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων ιδρύθηκε και η πρώτη Μεγάλη Στοά του τότε Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας.

Την 26η Μαΐου 2018 επαναβεβαιώνοντας την μεταξύ τους παραδοσιακή φιλία η Εθνική Μεγάλη Στοά της Σερβίας και η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ. υπέγραψαν Σύμφωνο Φιλίας και Αμοιβαιότητας. Για την τελετή έφτασαν στην Αθήνα το σύνολο των Μεγάλων Αξιωματικών υπό τον Μέγα Διδάσκαλο Ένοξοτ. αδελφό Ν.Μ.

Ο Μέγας Διδάσκαλος Ενδοξοτ. αδελφός Παναγιώτης Θαλάσσης υπογράφει το Σύμφωνο Φιλίας και Αμοιβαιότητας.

Την διοργάνωση ανέλαβε η Στοά Προμηθεύς αρ.12 και παρόντες ήσαν οι Σεβάσμιοι και εκπρόσωποι των συμβολικών μας Στοών και το σύνολο των Μεγάλων μας Αξιωματικών υπό τον Μέγα Διδάσκαλο Ενδοξοτ. αδελφό Παναγιώτη Θαλάσση.

Μετά την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας ακολούθησε η αδελφοποίηση της Στοάς Προμηθεύς με την Στοά Pobratim Βελιγραδίου και η αμοιβαία ανακοίνωση των Εθνικών Μεγάλων Αντιπροσώπων.

Ακολούθως προσφέρθηκε τιμητικά η πρώτη σφύρα στον Σεβάσμιο της Σερβικής Στοάς αδελφό Ν.Β., υπό την καθοδήγηση του οποίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες.

Από την Μεγάλη Γραμματεία.

2018-06-15T06:50:37+00:00

Αφήστε ένα σχόλιο