Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου
ΕΙΣΔΟΧΗ

Πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για τον αδ. Ιορδάνη Πουλκούρα

Τιμή στον ελληνικό Τεκτονισμό και ιδιαίτερα στον Τεκτονισμό του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος, περιποιεί το πρώτο βραβείο που απένειμε το Centro Ibérico de Estudios Masónicos στον αδ. Ιορδάνη Πουλκούρα. Συγχαίρουμε για το έργο και χαιρόμαστε, καθώς για άλλη μία φορά Έλληνας Τέκτονας απέσπασε τέτοια διάκριση σε διεθνές επίπεδο.

Συγχαρητήρια στον αδελφό.

Από το Τάγμα του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος

 

Διαβάστε εδώ την εργασία του αδ. Ιορδάνη Πουλκούρα με θέμα «Η Ίδρυση του Ελληνικού Τεκτονισμού».

 

Περισσότερες Λεπτομέρειες

Το Centro Ibérico de Estudios Masónicos (CIEM) δημιουργήθηκε στη Μαδρίτη τον Ιούλιο του 2005, με στόχο μεταξύ άλλων την ανάκτησης της ιστορικής μνήμης και την συμβολή στη βελτίωση της υπάρχουσας γνώσης σχετικά με τον Τεκτονισμό, αναδεικνύοντας τον επίκαιρο χαρακτήρα του, με τη βοήθεια μελετών, δημοσιεύσεων, διαλέξεων, συνεδρίων, εκθέσεων κ.λπ, με προσήλωση πάντοτε στην κατά την παράδοση λειτουργία των Τεκτονικών Οργανώσεων.

Εφέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, το Κέντρο εφέτος, διοργάνωσε διεθνή διαγωνισμό Τεκτονικού δοκιμίου με θέμα για το 2015: «Ο Ελευθεροτεκτονισμός στην Ανατολική Ευρώπη».

Στις 30 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα:

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον αδελφό Ιορδάνη Πουλκούρα, μέλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου για το δοκίμιο «The founding of the Greek Free Masonry», το οποίο θα δημοσιευθεί από το Κέντρο.

Δεύτερο επιλέχθηκε το δοκίμιο των αδελφών Vojislav Jovanović, Dragan Mitrović και Radoslav Petrović της Regular Grand Lodge of Serbia με τίτλο  «A Diptych – The History of the Freemasonry in Serbia – Fremasonry on the eve and during World War II», το οποίο θα δημοσιευτεί επίσης στην έκδοση Cuadernos CIEM.

Premio Iordanis Centro Ibérico de Estudios Masónicos (pdf)

2018-04-05T08:03:04+00:00

Αφήστε ένα σχόλιο