Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου
ΕΙΣΔΟΧΗ

Εορταστική Συνεδρίαση της 21ης Δεκεμβρίου 2017

Την 21η Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η τελευταία συνεδρίαση του 2017  Συμβολικής Στοάς της μόνης κανονικής Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Στοά της Ελλάδος στο νέο Τεκτονικό Μέγαρο των Αθηνών, πριν τον πανηγυρικό εορτασμό του Χειμερινού Ηλιοστασίου ως λευκή εορτή. Η στοά Θεόφιλος Σαρίκας, υπ αριθμ. 4,  υποδέχθηκε αδελφούς που οδοιπόρησαν από την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη, μαζί με Κραταιούς και Ένδοξους αδελφούς που συνόδευσαν τον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη και τον Μέγα Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, αντίστοιχα. Την βραδιά λάμπρυνε ιδιαίτερα η παρουσία Ενδοξοτάτων και Ενδόξων αδελφών αντιπροσώπων Μεγάλων Στοών της International Confederation of United Grand Lodges που επισκέπτονται την Ελλάδα με την ευκαιρία του μεγάλου μας εφετινού εορτασμού. Μεταξύ αυτών ήταν ο Αναπληρωτής Μέγας Διδάσκαλος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας με τον Μεγάλο Ρήτορα της Μ.Σ. αυτής, τον Μεγάλο Καγκελάριο του Υπάτου Συμβουλίου της Ιταλίας και τον Μέγα Διδάσκαλο της Γαληνοτάτης Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας αδ. Massimo Tortora Crusioli, που ταυτόχρονα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μεγάλων Στοών (GIGLU) με αρμοδιότητα στα Ευρωπαϊκά θέματα.

Αντικείμενο των εργασιών ήταν έρευνα και μελέτημα του Ρήτορα της Στοάς περί τον συσχετισμό της εννοίας και εορτής του χειμερινού ηλιοστασίου από τεκτονική άποψη και της απανταχού εορτής των Χριστουγέννων από θρησκειολογική άποψη. Η ομιλία προκάλεσε εκτεταμένη σχετική συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν και όλοι οι επισκέπτες, Έλληνες και αλλοδαποί, με άκρως ενδιαφέρουσες σκέψεις στη βάση του α-δογματικού χαρακτήρα του τεκτονισμού του ΑΑΣΤ, που κατέληξε στη πρόσκληση να παρουσιασθεί η σχετική μελέτη και στις χώρες των αλλοδαπών αδελφών.

Στην ευημερία αντηλλάγησαν χαιρετισμοί, ευχές και δώρα με τους επισκέπτες αδελφούς, καθώς και ιδέες για την εμβάθυνση των σχέσεων των τεκτονικών δυνάμεων, ιδίως των γειτονικών χωρών, την από κοινού πρόοδο του τεκτονικού έργου και την ευρύτερη κοινωνικοποίηση. Ιδιαίτερα δε, ο αδ. Massimo Tortora Crusioli, αποτυπώνοντας τη βεβαιότητά του ότι αυτό είναι απολύτως επιβεβλημένο στη βάση των διεθνών εξελίξεων, πρότεινε να προγραμματιστεί μία σύνοδος των τεκτονικών δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής της μεσογείου, με στόχο να καταρτιστούν προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετωπίζει ο ανθρώπινος πολιτισμός σε διεθνές επίπεδο. Ο Αναπληρωτής Μέγας Διδάσκαλος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας λαμβάνοντας το λόγο, πρότεινε να προχωρήσουν άμεσα οι τεκτονικές δυνάμεις των δύο χωρών (Ελλάδας, Σερβίας) στην αδελφοποίηση Τεκτονικών Στοών, οι οποίες εδρεύουν στη Βόρεια Ελλάδα, με αντίστοιχες του Βελιγραδίου.

Ακολούθησε ποτήριο αγάπης με ιδιαίτερα καλή και αδελφική διάθεση, ευθυμία και ανταλλαγή σκέψεων για τον τεκτονικό θεσμό και τα ζητήματα της καθημερινότητας κοινωνιών και ατόμων της δύσκολης για όλους εποχής μας.

Από την Μ. Γραμματεία

2018-02-12T10:02:47+00:00

2 Σχόλια

  1. Δημήτρης Γρηγορίου 10 Φεβρουαρίου 2018 σε 20:31 - Απάντηση

    Επιτρέψτε μου μια μικρή παρατήρηση στον τίτλο όπου ο «δαίμονας του πληκτρολογίου «τοποθετηθεί την συνεδρίαση στον Δεκέμβριο τής χρονιάς που διανύουμε.

    • AASR - διαχειριστής 12 Φεβρουαρίου 2018 σε 10:11 - Απάντηση

      Σας ευχαριστούμε θερμά για την επισήμανση. Διορθώθηκε!

Αφήστε ένα σχόλιο