Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου
ΕΙΣΔΟΧΗ

Εγκαίνια Τεκτονικού κτιρίου Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 8ης Ιουλίου 2018

Με την ολοκλήρωση της περιόδου των τεκτονικών εργασιών και ταυτόχρονα με τον εορτασμό του θεριού ηλιοστασίου εγκαινιάστηκε από αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς υπό τον Μεγάλο Διδάσκαλο και παρουσία του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου του ημετέρου Τάγματος, το Τεκτονικό κτήριο εν Αν Θεσσαλονίκης.

Στο χώρο που δημιούργησαν με κόπο, μεράκι και αλληλεγγύη οι αδελφοί της ημετέρας ΜΣτ. Στο χώρο θα εργάζονται η ΣΣτΜΑΚΕΔΩΝ εν Αν Θεσσαλονίκης, οι ΣΣττ της Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος μέχρι να αποκτήσουν δικούς τους χώρους στις πόλεις που εδρεύουν, καθώς και τα Φιλοσοφικά Εργαστήρια της Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος .

Εγκαίνια Τεκτονικού κτιρίου Θεσσαλονίκης

Ένας χώρος που θα είναι όπως είπε ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης αφιερωμένος στην αρετή και σε έργα αγαθά. Ένας οίκος που αντιπροσωπεύει τις προσδοκίες των Τεκτόνων του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος και έχει ανεγερθεί για να προσδώσει κάλλος και τιμή στις αρχαίες μας παραδόσεις και τις αρχές που θα διδαχθούν εδώ. Ένας χώρος ιερός όπου τα μαθήματα της Σοφίας, της Φιλανθρωπίας, του Πατριωτισμού και της Ηθικής Φιλοσοφίας έχουν εμπεδωθεί, ακριβώς όπως καθορίζονται και περιγράφονται από τα Μεγάλα Συντάγματα του Ελευθεροτεκτονισμού του Αρχαίου και Αποδεγμένου Σκωτικού Τύπου .

Με απόφαση του ΜΔιδ ενδοξοτ αδ Καλλία Ψηφίδη, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Τεκτονικός Ναός οικοδομήθηκε με δωρεές αδδ οι οποίοι επέλεξαν την ανωνυμία τους και προς τιμήν τους, ο Ναός ονομάζεται «ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΑ». Είθε το φως της αγαθοεργίας να μας βοηθάει να οικοδομούμε εις τον Αιώνα.

Από την ΜΓραμματεία.

2018-10-05T20:02:50+00:00

Αφήστε ένα σχόλιο