Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου
ΕΙΣΔΟΧΗ

Δελτίο Τύπου 25ης Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου 25ης Σεπτεμβρίου 2017

Στα πλαίσια της ενεργούς και αδιάλειπτης παρουσίας μας στα διεθνή τεκτονικά δρώμενα, αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας και παρέστη στον εορτασμό του οικείου Τάγματος Σκωτικού Τύπου που διοργάνωσε το Ύπατο Συμβούλιο της Σερβίας στο Βελιγράδι στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου τ.ε.

Κατά τον εορτασμό, στον οποίο παρέστησαν επίσης αδελφοί από τις φίλιες δυνάμεις όπως την Γαλλία, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Αυστρία και την Σλοβενία κλπ. Τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν τους αδελφικούς δεσμούς με τους ξένους αδελφούς  και να συζητήσουν θέματα τόσο ως προς την ουσία των τεκτονικών αναζητήσεων όσο και ως προς τον σχεδιασμό της κοινής πορείας των αδελφών Μεγάλων Στοών. Ειδικότερα, συζητήθηκε η ανανέωση της Συνθήκης Φιλίας με την Μεγάλη Στοά της Σερβίας καθώς και η αδελφοποίηση Στοών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με Στοές του Βελιγραδίου και της Νις και συμφωνήθηκε οι σχετικές διαδικασίες να περαιωθούν το ταχύτερο δυνατό. Επίσης, οι παριστάμενοι αδελφοί ενημερώθηκαν κατ’ αρχήν για τα εγκαίνια του νέου τεκτονικού μεγάρου του Τάγματος μας στην Αθήνα και τις σχεδιαζόμενες για τον επόμενο χρόνο εκδηλώσεις μας για τις οποίες θα λάβουν και την σχετική πρόσκληση.

Η υποδοχή και η φιλοξενία που έτυχε η αντιπροσωπεία μας από τους Σέρβους αδελφούς υπήρξε θερμότατη και το κλίμα ειλικρινούς και αδελφικής αγάπης επισφραγίστηκε με την παράδοση αναμνηστικού δώρου από τον αδελφό Α. Α. στον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Σερβίας Ενδοξότατο Αδελφό Nikola Mitrovic.

Η συμμετοχή της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος στο διεθνές τεκτονικό γίγνεσθαι θα συνεχισθεί με την αποστολή αντιπροσωπειών σε αντίστοιχες εκδηλώσεις και άλλων αδελφών Μεγάλων Στοών και την υποδοχή επισκεπτών αδελφών από το εξωτερικό.

 

Από την Μεγάλη Γραμματεία

Ο Μεγάλος Γραμματέας

2018-03-30T09:54:08+00:00

Αφήστε ένα σχόλιο