Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου
ΕΙΣΔΟΧΗ

Μ∴Σ∴Τ∴Ε∴ – Βελιγράδι Απρίλιος 2017 Initiatory Encounters of Central Europe

Μ∴Σ∴Τ∴Ε∴ – Βελιγράδι Απρίλιος 2017 Initiatory Encounters of Central Europe

Το διήμερο 1-2 Απριλίου συνδιοργανώθηκε στο Βελιγράδι, από την Εθνική Μεγάλη Στοά της Σερβίας και την Μεγάλη Στοά της Γαλλίας, το πρώτο «Initiatory Encounters of Central Europe». Ο σκοπός των συνεδρίων αυτών που πρότεινε ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Ενδοξότ αδ Philippe Charuel, είναι όχι μόνον η παρουσίαση εργασιών, αλλά και η ανταλλαγή ιδεών και η γνωριμία μεταξύ των αδελφών, αφού δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Τέκτονες ανεξαρτήτως βαθμού ή αξιώματος.

Συμμετείχαν οι ηγεσίες Μεγάλων Στοών και Υπάτων Συμβουλίων από τη Γαλλία, Σερβία, Σλοβενία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσσία, Ιταλία και Ελλάδα και ο πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μεγάλων Στοών (I.C.U.G.L.) Alain Graesel.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, Ενδοξότ αδ Παναγιώτης Θαλάσσης και ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Serenissima Gran Loggia d’ Italia  Ενδοξότ αδ Massimo Criscuoli Tortora, υπέγραψαν συνθήκη φιλίας και αμοιβαίας αναγνώρισης.

Το γεγονός αυτό δημοσιεύθηκε στο ιταλικό τεκτονικό περιοδικό Acacia Magazine.

Η ακριβής διεύθυνση είναι: Acacia Magazine – Trattato di Amicizia con la Gran Loggia di Grecia.

Όπως αναφέρει: « Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, είναι επίσης, ιδρυτικό μέλος της I.C.U.G.L.. Είναι διάδοχος της πρώτης Ελληνικής Μεγάλης Στοάς, που ιδρύθηκε από την Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα (1868), σταθερά δραστήρια εντός της  πλήρους Σκωτικής κανονικότητας. Ο Μεγάλος Διδάσκαλος Criscuoli Tortora, παρουσία του Πρόσθετου ΜΔ Giulio Marciano, απέδωσαν στον Μεγάλο Διδάσκαλο της Ελλάδος τον τίτλο του  Επιτίμου Μέλους της Serenissima Gran Loggia d’ Italia».

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για την ελληνική αποστολή, με προσκλήσεις από το σύνολο των παρισταμένων χωρών, αφενός να συνάψουν αντίστοιχες συνθήκες φιλίας και αμοιβαίας αναγνώρισης, και αφετέρου για εκδηλώσεις τους, που θα γίνουν τους επόμενους μήνες στη Σλοβενία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία και Βουλγαρία, τις οποίες με ευχαρίστηση και ικανοποίηση αποδεχθήκαμε.

Ο Ιταλός ΜΔ Massimo Criscuoli Tortora υπογράφει υπό τα βλέμματα του Πρόσθετου ΜΔ∴ Giulio Marciano , του Έλληνα ΜΔ Π. Θαλάσση, του Σέρβου ΜΔ Dragoslav Pavlovic του προέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μεγάλων Στοών I.C.U.G.L. Alain Graesel, του Έλληνα Υπάτου Μεγάλο Ταξιάρχη, του Μ Γραμματέα της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας κλπ.

Ο Ιταλός ΜΔ Ενδοξοτ αδ Massimo Criscuoli Tortora, ο Έλληνας ΜΔ Ενδοξοτ αδ Π.Θαλάσσης και ο Σέρβος ΜΔ Ενδοξοτ αδ Dragoslav Pavlovic.

Ο Έλληνας ΜΔ Π.Θαλάσσης με τον Ρώσσο ΜΔ∴ Ενδοξοτ αδ Igor Gordeev.

2017-07-16T11:12:39+00:00

Αφήστε ένα σχόλιο