Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου
ΕΙΣΔΟΧΗ

Δελτίο Τύπου 07/07/2017 – Συμπόσιο Θερινού Ηλιοστασίου 2017

Συμπόσιο Θερινού Ηλιοστασίου 2017

Την Παρασκευή στις 7 Ιουλίου του 2017, σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό, έλαβε χώρα λαμπρή εκδήλωση της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο και το πέρας της τεκτονικής περιόδου Σεπ.  2016 – Ιουλ. 2017. Περισσότερα από 200 άτομα συνεορτάσαμε, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλεσμένοι σε πολύ όμορφο, κομψό και δροσερό χώρο εκδηλώσεων της Ανατολικής Αττικής. Οι επισκέπτες πλαισίωσαν την όμορφη πισίνα του Club και με τη συντροφιά της πανσελήνου του Ιουλίου απόλαυσαν μια βραδιά που ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς – ομιλίες του Μεγάλου Διδασκάλου και του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου, συνεχίσθηκε με ένα μικρό τεκτονικό δρώμενο και τις οικείες προπόσεις, με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων και ολοκληρώθηκε με την απόλαυση των πλούσιων σε γευστικότητα και ποσότητα εδεσμάτων του εξαιρετικού μπουφέ.

Στην ομιλία του (που δημοσιεύεται στο site μας) ο Μέγας Διδάσκαλος  αναφέρθηκε στον Τεκτονικό Θεσμό, την πνευματική, πρακτική και κοινωνική διάστασή του, την αξία του για την καθημέραν ζωή μας και τις προσδοκίες από αυτόν. Μίλησε και για τις ανοικτές εορτές και τους ηλιοσταθμούς – καλεντάρια των κοινωνιών μέχρι πρόσφατα. Στο πλαίσιο αυτό, προέβη και στον όπως συνηθίζεται, συνοπτικό μεν, δημόσιο δε, απολογισμό της παρελθούσας τεκτονικής περιόδου. Μίλησε για το ταραχώδες πρόσφατο παρελθόν, που θεώρησε «δοκιμασία ενηλικίωσης», εστίασε όμως στο λαμπρό, όπως αυτό διαφαίνεται, μέλλον, του οποίου εγγυητές θα είναι όλοι οι Τέκτονες με το έργο τους, το οποίο έχει ήδη αποδώσει καρπούς αναδεικνύοντας και πάλι ως πρωταγωνιστή τις αξίες και τα ιδανικά, τα οποία πιστά υπηρετεί η αναδειχθείσα από την κυρίαρχη και νόμιμη Γ.Σ. του Φεβ. 2017 νέα Διοίκηση της Μεγάλης Στοάς. Παράδοση και Συνταγματική Τάξη, Κανονικότητα και Δημοκρατικότητα καθόλα, πνευματικότητα και εξωστρέφεια προς την Ελληνική Κοινωνία, με κοινωνική ευαισθησία και προς τον διεθνή Τεκτονικό χώρο, είναι οι όροι λειτουργίας και οι στόχοι δράσης της Μεγάλης Στοάς μας.

Ο Μέγας Διδάσκαλος εκπονεί την ομιλία του.

Η περίοδος της εσωστρέφειας, του κοινωνικού απομονωτισμού και της αταξίας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι ανανεωμένες και διευρυμένες σχέσεις μας με τον διεθνή τεκτονικό χώρο, οι ήδη διαμορφωμένες νέες συνθήκες με την πολυπρόσωπη και ουσιαστική  συμμετοχή μας σε διεθνείς συναντήσεις, η επικείμενη εγκατάσταση στο νέο Τεκτονικό Μέγαρο το προσεχές φθινόπωρο, καθώς και η φροντίδα για τη συνέχιση των, υψηλότατης ποιότητας, εργασιών των Τεκτονικών Εργαστηρίων, θα λειτουργήσουν ως εφαλτήρια προόδου σε μία περίοδο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την ποιοτική και αριθμητική Ανάπτυξη, την Συνταγματική και Παραδοσιακή Κανονικότητα, τον δομικό και λειτουργικό Εκσυγχρονισμό, την Κοινωνικότητα ως στόχο, με την πνευματικότητα και τον ανθρωπισμό που κατευθύνουν τον παραδοσιακό Σκωτικό Τύπο.

Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης εκπονεί την ομιλία του.

Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης από την πλευρά του επικεντρώθηκε στο νόημα του εορτασμού, στο μυθική αφήγηση και το τελετουργικό που γέννησε ο πρώτος άνθρωπος προσπαθώντας να ερμηνεύσει τον κόσμο και την αέναη πορεία του, μια πορεία που έφτασε πριν από ακριβώς τριακόσια χρόνια στη συγκρότηση της πρώτης Μεγάλης Στοάς του σύγχρονου Ελευθεροτεκτονισμού.

Η Μεγάλη Στοά διαμέσου του Μεγάλου Διδασκάλου, ευχαρίστησε ονομαστικά και  θερμά και τους αδελφούς φίλων Τεκτονικών Δυνάμεων που μας στήριξαν στην κρίσιμη περίοδο που διανύσαμε και τους αδελφούς που εργάστηκαν άοκνα και αποτελεσματικά για την εξαιρετική αυτή διοργάνωση, που μόνον σχόλια ικανοποίησης προκάλεσε και όλως ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τους εκλεκτούς καλεσμένους, οι οποίοι λάμπρυναν τη γιορτή μας με την παρουσία τους.

Από την Μεγάλη Γραμματεία

Ο Μεγ∴ Γραμματέας

2017-08-18T10:41:10+00:00

Αφήστε ένα σχόλιο