Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου
ΕΙΣΔΟΧΗ

Μ∴Σ∴Τ∴Ε∴ – Μήνυμα του Μεγ∴Διδ∴ Πρωτοχρονιά 2015

Μ∴Σ∴Τ∴Ε∴ – Μήνυμα του Μεγ∴Διδ∴ Πρωτοχρονιά 2015

Αγαπημένοι μου αδελφοί,

Επί τη ευκαιρία της ενάρξεως του νέου τεκτονικού έτους,  που συμπίπτει με προϊούσα αύξηση του φωτός, θα ήθελα να ευχηθώ από τη ψυχή μου σε όλους σας χρόνια πολλά με υγεία, καρτερικότητα και απαρασάλευτη εμμονή στις αρχές του Τάγματός μας, διότι νομίζω ότι αυτές είναι το μέσον που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την όποια δυσκολία σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τίποτα, εκτός από τις Αρχές που έχουμε αποφασίσει να υπηρετούμε, δεν είναι δεδομένο και αναλλοίωτο. Θα μπορούσε μάλιστα να λεχθεί ότι πείρα αιώνων έχει αποδείξει ότι οι διακυμάνσεις στη ζωή  του ανθρώπου είναι από κάποια άποψη και χρήσιμες, διότι οδηγούν ασυναίσθητα σε αυτοέλεγχο και σε ακούσια, αναγκαστική τρόπω τινά εστίαση, στο να βιώσει ότι οι υλικές, στη γενικότητά τους, δυσχέρειες αντιμετωπίζονται μόνο με τα ψυχικά και πνευματικά αποθέματα που διαθέτει έκαστος.

Ο Τεκτονισμός με τη διδασκαλία του μας έχει εφοδιάσει με τα κατάλληλα όπλα  και μάλιστα με πολλούς τρόπους. Η καρτερικότητα, η επιμονή, η υπομονή, το καθήκον, η αδελφική πολύμορφη αλληλεγγύη και η ελπίδα είναι μερικά από αυτά. Ας μη λησμονούμε ότι χωρίς αδελφούς δεν υπάρχει Τεκτονισμός. Εύχομαι ολόψυχα και κατά το νέο τεκτονικό έτος, όπως και στο παρελθόν, στα πλήρη από αδελφούς εργαστήρια, οι σφύρες να ηχούν διαρκώς και αρμονικά προς δόξα του Μ∴Α∴Τ∴Σ∴.

Αθήναι 16.01.2015

Ο Μέγας Διδάσκαλος

2018-03-30T10:16:23+00:00

Αφήστε ένα σχόλιο